• 瀏覽: 39,423
  • 回覆: 284
+13
引用:
原帖由 s-chris 於 2022-8-12 08:59 發表

台灣肯定不是只有騙子。但肯定你是個被騙的傻仔,被割的韭菜。國軍唔打共軍係按國際慣例。但國軍唔係無作為。國軍艦、機都有出動係警戒區驅趕共軍。台灣國防部亦說明咗共軍導彈更係在外太空範圍飛過。軍共亦無提出異議。你當網上流傳嘅假消息就係事實,你仲唔係傻仔!仲唔係被割嘅韭菜?
台蛙的鴕鳥政策真的強勁,本人甘拜下風。
甚麼是嘴炮,閣下的一番話就完美示範了。
外太空範圍飛過就是民進黨政府鴕鳥政策下的文宣,全世界真的只有台蛙才會相信。
連台灣周邊都被解放軍包圍,還說是國際慣例,解放軍是在接近台灣水域軍演,還真槍實彈的。
民進黨政府還自欺欺人,也難得你這些台蛙還幫忙吹噓,那個是被騙的儍子,也不用多解釋了。

引用:
原帖由 s-chris 於 2022-8-12 08:59 發表

台灣肯定不是只有騙子。但肯定你是個被騙的傻仔,被割的韭菜。國軍唔打共軍係按國際慣例。但國軍唔係無作為。國軍艦、機都有出動係警戒區驅趕共軍。台灣國防部亦說明咗共軍導彈更係在外太空範圍飛過。軍共亦無提出異議。你當網上流傳嘅假消息就係事實,你仲唔係傻仔!仲唔係被割嘅韭菜?
忘了回答你第一個論點。
台灣當然不是只有騙子,因為台灣還有像你一樣多的被民進黨欺騙的儍子,即受騙子欺騙的受害人。

引用:
原帖由 我的話 於 2022-8-12 07:57 發表
快啲叫列根入台海先啦,到時可以升級做潛水列根
現在都在潛水中,列根號連船隻定位的訊號都關了。

引用:
原帖由 galileo2013 於 2022-8-12 09:09 發表

台蛙的鴕鳥政策真的強勁,本人甘拜下風。
甚麼是嘴炮,閣下的一番話就完美示範了。
外太空範圍飛過就是民進黨政府鴕鳥政策下的文宣,全世界真的只有台蛙才會相信。
連台灣周邊都被解放軍包圍,還說是國際慣例,解放軍是在接近台灣水域軍演,還真槍實彈的。
民進黨政府還自欺欺人,也難得你這些台蛙還幫忙吹噓,那個是被騙的儍子,也不用多解釋了。
你先係嗰啲被騙嘅傻仔被割嘅韭菜吧!共軍圍咩呢?你所謂圍包期間,外國政府首腦咪照樣官式訪問台北。係軍共咀砲同做大龍鳳咋。依家中國外交部又跳晒腳了。因為又有歐洲國家嘅副部長官式訪問台北了。共軍咪又係只得個睇字。仲唔係黔驢技窮束手無策?

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 s-chris 於 2022-8-12 09:48 發表

你先係嗰啲被騙嘅傻仔被割嘅韭菜吧!共軍圍咩呢?你所謂圍包期間,外國政府首腦咪照樣官式訪問台北。係軍共咀砲同做大龍鳳咋。依家中國外交部又跳晒腳了。因為又有歐洲國家嘅副部長官式訪問台北了。共軍咪又係只得個睇字。仲唔係黔驢技窮束手無策?
五毛講野與港共/中共同出一徹,吾岩講到岩,錯既變無錯,講到自己系百份百岩架勒,非我類者全部都系錯既,但你有你講法時,我有我想法

佢地日日要開工成日mon個討論區要帶風向,跟我地有正經野做不同,上討論區只系吹下水

已成新常態啦臭落西

引用:
原帖由 kckcp 於 2022-8-12 17:19 發表

五毛講野與港共/中共同出一徹,吾岩講到岩,錯既變無錯,講到自己系百份百岩架勒,非我類者全部都系錯既,但你有你講法時,我有我想法

佢地日日要開工成日mon個討論區要帶風向,跟我地有正經野做不同,上討論區只系吹下水
林智堅講嘢一定啱

已成定局

引用:
原帖由 Barocc0122073 於 2022-8-11 09:27 發表
收番台灣省跟本係中央來講~吾係咩議題~難度最主要係收番後既管治問題~2019既~香港就係俾中央,俾亞爺上咗一課~香港7佰幾萬人,叫做和平交接~今時今日都一鍋粥~強硬國安法~先叫做壓得下~香港內部仲有幾多,內奸~黃友大家心中有數~香港都咁既死樣~台灣省2300萬人~個個從小洗腦,玩對抗,省內及各行各業充斥外部各式各樣NGO,~條數更加係~恐怖中既天梯工程~ 收 ...
幾千萬都管唔住?
蔡英文咁嘅能力都管到喇
NGO?
香港一收到風就已經走晒去台灣喇
一打台灣都唔知走去邊好

引用:
原帖由 Chobis 於 2022-8-11 09:32 發表
又話堅如腎石,點知一軍演隻航母即刻調頭走
腎石要返醫院

引用:
原帖由 果個大大名車 於 2022-8-11 10:20 發表

做就出師有名軍演,睇下對華關稅應該好快就減!掉轉垃屠丸就話要同菜菜“傾生意”喇!有咩傾?緊係賣野比賣島菜啦!無著數鬼幫你咩?
而家咁重減?
唔系應該加咩?

玩到自己死得重慘
真係低B到無眼睇

台灣是美屬海外州份

引用:
原帖由 挑竹遠望 於 2022-8-11 11:29 發表
你老味。在他國的領空領土。領海。不是經常常態化嗎。打著什麼叫自由航行自由飛行自由登陸。干擾他們內政。打著民主實質政治入侵。強迫站邊
以前台灣偵察機都唔知幾多飛入大陸喇
被人打到怕先收皮啫

引用:
原帖由 DEFEND 於 2022-8-11 11:30 發表

記得收留哂D獨狗及呆蛙難民!
已經同立陶宛傾好晒喇
放心

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]