• 瀏覽: 45,990
  • 回覆: 258
  • 追帖: 1
+6
引用:
原帖由 紫外線指數:1 於 2022-8-11 08:16 發表
其實狗天生識游水,仲叻過人囉
咪就係,
我覺得帶狗狗去呢啲得個池仔嘅cafe游水真係多Q餘,
著住件救生衣已經游得唔自在,
又要俾人控制住佢行動,
如果狗狗事前已經唔舒服仲要喺水度猛咁用力游,咁同推佢去死有乜分別?

引用:
原帖由 Cire 於 2022-8-11 19:32 發表
個教練疏忽攪到隻狗係泳池
出黎話人要賠償就而家spin到無晒事咁
香港人真係勁
要證明到教練疏忽先喎,唔係講就係架

條女自己柒推隻狗去死重話要羅公義

獨特的體型和脆弱的呼吸系統使法國鬥牛犬無法有效地調節體表溫度。所以他們對溫度比較敏感,不耐冷熱。天氣變冷時,需要加上保暖衣物;夏天炎熱潮濕時,必須採取措施(如打開冷氣等),以預防中暑

為左隻狗  玩到敢大  正臭西

引用:
原帖由 一個討論者3.0 於 2022-8-11 09:39 發表

其實下次間cafe 應該要狗主放狗游水前簽生死狀,狗嘅生死各安天命
現今 每間都簽生死狀 免麻煩

姊妹丼,25000

笑話一樁

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2022-8-10 18:43 發表
今日(8日)的《東張西望》講到早前有一隻法國鬥牛犬在美孚一間狗Café游泳不幸離世事件。上月23日,狗主陳小姐帶自己的愛犬Butter到美孚一間有游泳

女主人好大對呀!

樣就麻麻身材就唔錯可以一戰

狗L正仆街
支持佢地互告
告到破產

引用:
原帖由 thunderpig 於 2022-8-11 19:49 發表

要證明到教練疏忽先喎,唔係講就係架
CCTV 定格左
唔知影唔影到教練恰眼瞓果下

引用:
原帖由 Cire 於 2022-8-11 21:14 發表

CCTV 定格左
唔知影唔影到教練恰眼瞓果下
即使影到都要判定呢一下恰眼瞓係導致隻狗死嘅主因。

據了解,報告指死於中暑,要入罪非常困難。

追返條女誹謗,商譽損失,何止25萬😮💨

引用:
原帖由 jack2015 於 2022-8-11 08:51 發表
嘩,隻狗啲指甲長到咁都唔剪,即係平時都係唔多理隻狗。似淨係 喜歡 攞隻狗去 周到打卡,但平時就 唔多理隻狗嘅人。係咪真係愛隻狗 定 另有目的,自己諗喇⋯⋯

狗主有律師幫手?
店主誘導賠錢?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]