• 瀏覽: 21,403
  • 回覆: 123
  • 追帖: 1
+4
美國眾議院議長佩洛西(Nancy Pelosi)出訪台灣後接受傳媒訪問時表示,率領代表團前往台灣,是遵循總統拜登的印太政策,並指到訪台灣的行程絕對值得,不能讓北京孤立台灣。

佩洛西接受美國全國廣播公司(CNN)訪問,是她結束訪問亞洲後首度受訪。她指自己早前訪台,是遵循總統拜登,把外交政策重點轉向亞太區,及呼應拜登的「印太經濟框架」倡議,到台灣聆聽相關信息,但認為此行被人小題大造
================
阿婆要拉埋科登落水...

新聞來源連結:
https://www.am730.com.hk/國際/佩洛西訪台-佩洛西-訪台是遵循拜登印太政策-外交部-嚴重侵犯中國主權/332888

“但認為此行被人小題大造“

而家睇返,真係要多謝你啦!

自己堅持俾個小題人地去大造, 以後唔好叫臭西, 改名做蠢西啦

引用:
原帖由 小李廣花榮00 於 2022-8-10 15:14 發表
自己堅持俾個小題人地去大造, 以後唔好叫臭西, 改名做蠢西啦
經過2019香港…美國仲未學精係都要比位中國入

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 billyfung11 於 2022-8-10 15:37 發表
話黎就黎,話走就走
咩面都無曬
咪係…台灣比中國圍島軍演美艦都唔出嚟遊下要台灣買高價過期軍火時就話堅如磐石撐台灣

引用:
原帖由 billyfung11 於 2022-8-10 15:37 發表
話黎就黎,話走就走
咩面都無曬
日日都又飛機又軍艦,話來就來,過晒中綫,話走就走,飛彈過埋"盟友"頭頂,劣根號依然不發一言,堅如磐石郁都唔郁,“超級大國”真係乜面都冇曬

佩洛西接受美國全國廣播公司(CNN)訪問,是她結束訪問亞洲後首度受訪。她指自己早前訪台,是遵循總統拜登

遵循總統拜登???? 拜登叫佢唔好去wor

引用:
原帖由 CS601P 於 2022-8-10 14:43 發表
美國眾議院議長佩洛西(Nancy Pelosi)出訪台灣後接受傳媒訪問時表示,率領代表團前往台灣,是遵循總統拜登的印太政策,並指到訪台灣的行程絕對值得,不能讓北京孤立台灣。

...
「佩洛西:訪台是遵循拜登印太政策」??? 阿婆老人痴呆 敗燈叫咗好多次你唔好去, 國防長官都係咁講. 阿婆想推波

引用:
原帖由 touya08 於 2022-8-10 16:09 發表

「佩洛西:訪台是遵循拜登印太政策」??? 阿婆老人痴呆 敗燈叫咗好多次你唔好去, 國防長官都係咁講. 阿婆想推波
咁美國派專機
送佢噃

你老母扯貓尾
仆街啦臭西

引用:
原帖由 vvoy 於 2022-8-10 16:16 發表

咁美國派專機
送佢噃
即係拜登同西西其中一個講大話lor

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-8-10 16:18 發表

即係拜登同西西其中一個講大話lor
拜登咁啱
舊病復發

引用:
原帖由 vvoy 於 2022-8-10 16:22 發表

拜登咁啱
舊病復發
拜登琴日新聞都重係話西西自己決定
2個都80+ la......

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]