• 瀏覽: 56,538
  • 回覆: 39
  • 追帖: 3
+44
咁似小黃人做派嘅
小黃人嘅毛教主糾纏“神”38年
“神”被我誤打誤撞救走後
派小黃人嚟同我講
佢想要嘅嘢一定要要得到,唔會要唔到
當然,2018年初都派過小黃人嚟話毛教主比李+x仲有錢
持續咗五年多不停搵小黃人騷擾我,逼我交出“神”

佢話要逼“神”頂住神嘅名去做高鐘雞喎
喺有錢佬堆中賺錢喎

小黃人聽嘅版本就係控制神用大神力去革命,戰老解打警察

引用:
原帖由 95折 於 2022-8-10 15:50 發表
大陸仔冇幾多正常
國家進步,人民退步
國家由人民組成
國家進步,人民退步?
你個邏輯唔痛架咩?

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2022-8-10 13:28 發表

中國有精神病嘅都唔少㗎

尤其呢幾年生活好壓迫
唔夠香港多(比例上)

十幾廿年前左右咪大賣思覺失調廣告嘅
嗰期咁巧合,係一次大規模小黃人進行邪教儀式轉化為“法術人”嘅時期
唔知係轉化失敗癲咗一大批
定係班小黃人剛得“法力”(義和團之流)到處害人而引發嘅

小黃人嘅邪術係可以搞到受害人表現出患病/精神病嘅徵狀,但鬼力一攞開,受害人就無事架喇
而小黃人接受鬼力係會損害腦部,弱智+精神病係必然,程度深淺架啫

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 taikonautxyz 於 2022-8-10 19:23 發表

國家唔係人民組成㗎!要民主制度先係人民組成㗎!讀多啲書啦!
無論你乜制度
國家無人民仲叫國家?
國家唔係人民組成係乜組成?

叫人讀多啲書喎
你死背少陣書啦
博學而篤志切問而近思
自己切問一下,點解民主制度先叫人民組成,非民主制度就唔叫人民組成

中國幾千年嚟都係帝制
水能載舟亦能覆舟,係喺千年帝制下得出嘅管治理念
點解古人智力比你強咁多

引用:
原帖由 cockroach快走 於 2022-8-10 20:15 發表

有啦!
幾多年前啊?
你親眼睇到?
歐美日本原來沒有?

種族文化滅絕啊!所謂香港人鄉下,講嚟聽吓有冇呀?

https://news.now.com/mobile/international/player?newsId=398224
我已經講咗,全球,古今中外,有人嘅地方就一定有拐賣
但條友係都話文革以前無,文革後有
就擺明係發癲
根本文革革走牛鬼蛇神,牛鬼蛇神要再入侵中國困難度大增,因為無根
條友咪係咁腰住文革嚟講囉

利申:
文革嘅破壞係好大,主要係影嚮廣濶,幾乎人人有份,但唔能因此否定佢有作用嘅一面,雖然有作用一面好難攞上臺面講

引用:
原帖由 smashrc 於 2022-8-10 20:21 發表

好有人情味喎,
畀咁多肉你,有冇食曬佢?唔食唔畀面喎。
我成碟無食
仲嬲爆爆咁走(無衝突、無鬧人)
因為我當時勁餓,講咗唔食肉,仲俾咁多我,玩我咩
去第二間,食飽咗,冷靜落嚟諗返先get到點解

引用:
原帖由 中於終出鳥 於 2022-8-10 20:46 發表
什麼幾十年前,而家同樣文革緊!
仲有呀,美國係有好多槍擊案,有貧富懸殊問題,重點係人地政府唔會否認,唔會自吹自擂自己國民最幸福最自由,亦唔會有咩拜登特朗譜式美國資本主義吖嘛!
你個偉大早割淨係日吹夜吹習主席偉大光明正確,d人民放喺銀行嘅錢唔係比人呃就拎唔到出嚟,共產黨呢70年殺咗近億人,點解你唔為中國人抱不平,反而去講個幾千公里外又唔關你事嘅美國呢?
美國唔吹?
咁你以為你所認知嘅美國係點嚟架?
真係被人賣咗仲幫人數錢呀
陰功

你住喺香港架,香港新聞你都睇唔曬啦
單係偷竊、自殺、打交、失蹤人口……都夠你睇大半日(媒體會選擇報導,唔會有幾多報幾多)
點會日日留意美國新聞?
(講緊係幾十年嚟,即包括以前無網絡要睇實體報紙時代)
你唔能夠隨便講出世上咁多國家最近最爆嘅新聞
但卻數得出美國有槍擊案
點解?
因為媒體要宣染呢件事囉
要讀者知呢件事囉

媒體從來都為金主服務
從來都係各利益方角力之地
放咩新聞你知,直接影嚮你對一國/一件事嘅觀感
報導用詞又可誘導你嘅睇法

飯圈嗰啲明捧實踩、捧殺、陰陽怪氣……等等小手段,喺新聞面前都只係小兒科(因為背後金主質量問題,所以直接影嚮服務質素)

你真認為美國無吹?
你以為白人沙文主義點嚟?
你真認為亞洲女性天生(部份至大部份)愛洋腸?你認為崇洋係本性?
由細到大接觸嘅嘢,滲透咗幾多誘導呀

你真係被人賣咗都仲幫人數錢呀
陰功

引用:
原帖由 中於終出鳥 於 2022-8-10 21:16 發表

其實無謂同啲香討五毛小粉紅爭論,佢地都唔係議事論事,只問立場,就以人囗拐賣問題嚟講,我就當全世界都有呢個問題,咁你身為中國人點解唔係吊自己國家有呢個問題,而走去指人地都有呢個問題嚟模糊自己國家問題,根本呢啲人民就已經係國家毒瘤啦,對國家冇要求,事事吹墟,點會進步呢?
因為呢個問題中國努力解決中
而相關産業亦已向金三角越南嗰帶遷移

你係挑骨頭,唔係有要求
提出不可能要求都叫提要求咩?

引用:
原帖由 中於終出鳥 於 2022-8-10 21:29 發表

識唔識字,咪話咗你點解唔吊自己國家嘅問題,人哋提出自己有問題又唔改善反醒,反而提出其他人有問題?不過我當然預咗五毛只懂這樣
國家係不停解決問題中

反而西方就聽任之,就好似對待山火及防疫態度已講明一切

鍵盤翻頁
左右