• 瀏覽: 8,182
  • 回覆: 25
大學聯招(JUPAS)今日放榜,在文憑試考生人數創新低、升大學競爭放緩情況下,今屆約有一萬五千五百多人獲學士學位取錄,比例達三成九,...

所謂「狀元」年年又是讀廢科,不是醫科就是法律,另加一個金融
「神科」都是報紙佬吹出來
醫學研究好多灌水文章,又作假成風,連哈佛大教授都可以造假研究十幾年

黑心大狀更不在講,
說到底個個只識掛住賺錢

真正最高難度的學科
一班所謂「狀元」無一個人敢挑戰

好在STEM研究不是靠「做題家」推動

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2362699/即時-港聞-聯招放榜-15527考生升大創歷屆新高-中大奪6狀元

要小心'暴大'嘅臭朵.

年年出幾個狀元⋯唔見能對社會有什麼見樹 有獲益 洗鬼等政府派錢資助生活

引用:
原帖由 Hermas.妹妹 於 2022-8-10 10:41 發表
年年出幾個狀元⋯唔見能對社會有什麼見樹 有獲益 洗鬼等政府派錢資助生活
衹見一班黑醫支持黑暴

當中是否有狀元?

段狗有無保護學生,讉責警察先?!!

引用:
原帖由 banjo. 於 2022-8-10 10:37 發表
要小心'暴大'嘅臭朵.
咁中大幾時都好過港大。

所謂「狀元」年年不是醫科就是法律

十幾年前專業失德致病人死亡,都係等到十幾年後你退咗休先判停牌5個月,揸車撞死人都係告不小心駕駛,重判罰款3000大元,識揀梗係揀呢兩科。

引用:
原帖由 wkngtw 於 2022-8-10 13:59 發表

十幾年前專業失德致病人死亡,都係等到十幾年後你退咗休先判停牌5個月,揸車撞死人都係告不小心駕駛,重判罰款3000大元,識揀梗係揀呢兩科。
香港地好現實,讀書為搵錢,唔係想做霍金

四成大學升學率是不是太高了?都快跟大陸看齊了,在我那個年代還是低於兩成的.

引用:
原帖由 Hermas.妹妹 於 2022-8-10 10:41 發表
有個麥姓港姐個個都識

引用:
原帖由 wkngtw 於 2022-8-10 13:59 發表

你太坦白了。

引用:
原帖由 球皇美斯又騎C朗 於 2022-8-10 14:05 發表

香港地好現實,讀書為搵錢,唔係想做霍金
殘廢嘅邊個想做呀?!

引用:
原帖由 chkhl 於 2022-8-10 10:25 發表
大學聯招(JUPAS)今日放榜,在文憑試考生人數創新低、升大學競爭放緩情況下,今屆約有一萬五千五百多人獲學士學位取錄,比例達三成九,...

...
跟著港大話我收了7個IB狀元😆⋯⋯

得唔夠5萬人考,愈來愈少人讀水抱科就真

引用:

80年代初,有名孕婦在跑馬地某醫院生産,
之前産檢完全無問題
但生産當日個醫生未到醫院
護士就打針延遲生産,結果嬰兒窒息死了
件事是孕婦的家婆同我家人親口講

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]