• 瀏覽: 45,311
  • 回覆: 337
+12
據報英國制定限電方案 顧問推算全年電費將飆升至逾4萬港元彭博社報道,英國政府正制訂能源應急方案,可能會於1月時要求限電4日,應對天然氣供

一年4萬電費?
咁其他貨品都一樣會加,叫人點生活呀?

新聞來源連結:
https://www.881903.com/news2/international/2451999/據報英國制定限電方案-顧問推算全年電費將飆升至逾4萬港元

引用:
原帖由 dtw 於 2022-8-10 09:36 發表
據報英國制定限電方案 顧問推算全年電費將飆升至逾4萬港元彭博社報道,英國政府正制訂能源應急方案,可能會於1月時要求限電4日,應對天然氣供

一年多4萬電費? ...
唔係多4萬,係可能達到4萬港元一年。

1月要限電
到時睇下BNOers又點拆
可能又話4日沖涼一次
每次只洗重點

唔好放負, 電費貴, 自由更可貴

引用:
原帖由 onnam 於 2022-8-10 09:39 發表

咁都好大鑊

引用:
原帖由 xxcxxc 於 2022-8-10 09:45 發表
無錯,民煑鼓油勁過神打,可以不食人間煙火,刀槍不入。

引用:
原帖由 onnam 於 2022-8-10 09:39 發表

一寬三大,衣食住行跟住加。老細無錢賺,cut人減人工,無人消費,再縮,惡性循環!

好波

引用:
原帖由 xxcxxc 於 2022-8-10 09:45 發表
BNOer不怕風不怕雨最怕電費貴

年薪幾十萬英鎊,交4萬港元電費。

著多件3咪得lor 

引用:
原帖由 paulchen 於 2022-8-10 09:42 發表
1月要限電
到時睇下BNOers又點拆
可能又話4日沖涼一次
每次只洗重點
可以係日落狗國開拍老泥妹,而前港台雙丑可以扮英女蝗諷刺時弊,絕對可以帶起新一浪文化衝擊

留番比女首相諗

以英國嘅物價,平大約三百鎊一個月,好合理。各位港蛙唔使大驚小怪

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]