• 瀏覽: 45,432
  • 回覆: 7
+12
據報英國制定限電方案 顧問推算全年電費將飆升至逾4萬港元彭博社報道,英國政府正制訂能源應急方案,可能會於1月時要求限電4日,應對天然氣供

一年4萬電費?
咁其他貨品都一樣會加,叫人點生活呀?

新聞來源連結:
https://www.881903.com/news2/international/2451999/據報英國制定限電方案-顧問推算全年電費將飆升至逾4萬港元

引用:
原帖由 onnam 於 2022-8-10 09:39 發表

唔係多4萬,係可能達到4萬港元一年。
咁都好大鑊

引用:
原帖由 siutatbo 於 2022-8-10 10:21 發表
BNOers有福了!

怪不得腥土磚家Eddie鳩噏移英咁多好處,但自己死都踎喺中共下嘅香港啦!
尼啲承傳叫人衝自己鬆

引用:
原帖由 siuhung 於 2022-8-10 10:19 發表
老實啦,既然西方國家可以揚言「限制俄羅斯出口油價」咯,點解又唔立法「限制英國電價」呢?民主 就係呃鳩人,英國兩位參選首相的官員,都剩係識得講會如何抗中,自己國家大問題就唔知點解決,執政黨玩很晒囉!
電力公司破產咪大O綠

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-8-10 10:27 發表

1) 佢計長開3,000咩
2) 限電=你有錢未必有
斯里蘭卡已經在演出中

引用:
原帖由 chan_fongwah 於 2022-8-10 11:41 發表

電力公司是李嘉誠的,英國夠彊可以充公,全民交合理電費。有理由英國人受苦,把利益送給共產特區商人!
多謝資訊

引用:
原帖由 cosmo 於 2022-8-10 14:17 發表

唔係呀, 之前有移英港人拍片, 話英國咩都平, 80蚊港紙去中高級超市買餸
可以兩夫婦食一星期架喎. 上網又平, 水電又平, 總之乜都平. 出去食野又
好味, 又多靚女溝, 仔女又讀國際學校.
果道應該係天堂,唔係陰角

引用:
原帖由 奶露神街 於 2022-8-10 15:40 發表

一年電費4萬,除開每日都係只不過110蚊,其實一D都唔算貴囉
除開每分鐘一毫都唔使添

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]