• 瀏覽: 45,424
  • 回覆: 337
+12
其實一年先4萬,affordable 喎,又唔一個月4萬

引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2022-8-10 10:17 發表

咁其實平均都係3千幾一個月,無咩特別
依家香港長開冷氣,每個月電費都成3千啦
但係佢地冇冷氣!重要一星期限電四日喎!

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-8-10 09:57 發表

BNOer不怕風不怕雨最怕電費貴
冇冷氣,馬鞍山國就是這樣滅亡

引用:
原帖由 dtw 於 2022-8-10 10:28 發表

電力公司破產咪大O綠
電力公司是李嘉誠的,英國夠彊可以充公,全民交合理電費。有理由英國人受苦,把利益送給共產特區商人!

建議BNOers 公開近一年電費單 唔好話唔比機會佢哋

引用:
原帖由 dtw 於 2022-8-10 09:36 發表
據報英國制定限電方案 顧問推算全年電費將飆升至逾4萬港元彭博社報道,英國政府正制訂能源應急方案,可能會於1月時要求限電4日,應對天然氣供

一年4萬電費?
...
嘩!仲衰過80年代大陸。

引用:
據報英國制定限電方案 顧問推算全年電費將飆升至逾4萬港元彭博社報道,英國政府正制訂能源應急方案,可能會於1月時要求限電4日,應對天然氣供

一年4萬電費?
...
經濟崩潰嘅開始

引用:

一年4萬電費?
...
曱甴生存能力好強的, 所以曱甴又叫小強

引用:

一年4萬電費?
...
我老友 Eddie 呢次咪有排嘆

有民主電呀,真係幸福。

引用:
原帖由 shearerfung 於 2022-8-10 09:51 發表

無錯,民煑鼓油勁過神打,可以不食人間煙火,刀槍不入。
令我諗起100年前的義和團,反正佢地5好諗住返黎香港就得啦

引用:
原帖由 paulchen 於 2022-8-10 09:42 發表
1月要限電
到時睇下BNOers又點拆
可能又話4日沖涼一次
每次只洗重點
1月可以學法蘭西人, 唔沖涼

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-8-10 09:57 發表

BNOer不怕風不怕雨最怕電費貴
一冇冷氣就收皮P

引用:
原帖由 paulchen 於 2022-8-10 09:42 發表
1月要限電
到時睇下BNOers又點拆
可能又話4日沖涼一次
每次只洗重點
我老友 Eddie 話個個 BNOers 都幾千萬身家

雖然佢都只係一個送餐員

引用:

一年4萬電費?
...
四萬?  四萬咁既口

又搞眾籌

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]