• 瀏覽: 44,513
  • 回覆: 337
  • 追帖: 1
+12
沖涼只洗三個部份

引用:
原帖由 kw_lam 於 2022-8-10 10:59 發表

你講緊英國顧問公司?數字係佢地出黎

UK energy bills forecast to hit £4,266 a year from January
https://www.theguardian.com/money/2022/aug/09/uk-energy-bills-forecast-to-hit-4266-from-january

The consultancy Co ...
可以咁講, 顧問公司應該直接估算每度電會去到幾貴, 咁先有意思

咪係囉,由幾多加到4萬先?人地間大屋隨時萬9幾呎,見到個數就鬼剎咁嘈,何必呢?Anyway,電貴都可以諗下用唔用,好似某啲地方連供電都限就俾錢都無得用,冬天凍到仆街又話唔俾燒煤仲要拆人個爐,唔通人命cheap得過減排目標?莫名其妙

跟據牛油牛排經驗,bnoer 又拎唔知邊度嘅電費來比話自己啲電費唔係好貴

祇可講抵冷死

引用:
原帖由 dtw 於 2022-8-10 10:28 發表

電力公司破產咪大O綠
收歸國有咪得囉,到時就可以加價!

引用:
原帖由 cardreadermp3 於 2022-8-10 10:23 發表
我一年都唔洗四萬電費
我屋企五年電費都唔止

大英帝國子民咁有錢,食少餐飯都夠交啦

引用:
原帖由 paulchen 於 2022-8-10 09:42 發表
1月要限電
到時睇下BNOers又點拆
可能又話4日沖涼一次
每次只洗重點
佢地話呢D叫真.環保,慳水慳電又慳時間

Bnoer 話聞煮豉油就係一切,錢銀,親情都唔重要,聞煮豉油好快可以用嚟發電,到時咩問題都解決晒。

刀耕火種,back to basic燒柴

引用:
原帖由 習總囊囊 於 2022-8-10 11:08 發表
咪係囉,由幾多加到4萬先?人地間大屋隨時萬9幾呎,見到個數就鬼剎咁嘈,何必呢?Anyway,電貴都可以諗下用唔用,好似某啲地方連供電都限就俾錢都無得用,冬天凍到仆街又話唔俾燒煤仲要拆人個爐,唔通人命cheap得過減排目標?莫名其妙
最戇鳩之前話唔用俄羅斯天然氣嗰啲而家自己走去用返煤仲要白痴到去劈柴
之前唔係好正義凜然嘅咩
話點都唔用媒😂😂😂😂🤭🤭🤭

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]