• 瀏覽: 44,516
  • 回覆: 337
  • 追帖: 1
+12
引用:
原帖由 dtw 於 2022-8-10 09:36 發表
據報英國制定限電方案 顧問推算全年電費將飆升至逾4萬港元彭博社報道,英國政府正制訂能源應急方案,可能會於1月時要求限電4日,應對天然氣供

一年4萬電費?
...
高質素生活,有錢人太多,無法

好多咩?我喺香港平均一個月都要三千幾四千。
低端英國人先至嗌救命,沖個涼重點灑水仲衰過去一樓一。

垃圾報道, 幾錢一度電先知貴唔貴, 家庭用幾多電落差可以好大

手捉到時又可以搞賣慘眾籌交電費大會

引用:
原帖由 dtw 於 2022-8-10 09:36 發表
據報英國制定限電方案 顧問推算全年電費將飆升至逾4萬港元彭博社報道,英國政府正制訂能源應急方案,可能會於1月時要求限電4日,應對天然氣供

一年4萬電費?
...
煙國手joke們頂住呀 香港為你眾囚

英國乞兒都富有過香港中產,投票可改變通脹。
千其唔好返香港

無冷氣都咁貴?

引用:
原帖由 paulchen 於 2022-8-10 09:42 發表
1月要限電
到時睇下BNOers又點拆
可能又話4日沖涼一次
每次只洗重點
德國建議大家洗4個位置😅

啲黃蟲曱甴果然係陀衰家..不祥人....去到邊就衰到邊....
本來英國都唔係好境...而家仲有咁多BNO移民入境...英國想唔衰多幾錢重都難....! 

美麗的風景線

引用:
原帖由 6674 於 2022-8-10 10:35 發表
好多咩?我喺香港平均一個月都要三千幾四千。
低端英國人先至嗌救命,沖個涼重點灑水仲衰過去一樓一。
一個月四千? 電費通常兩個月一張, 你有冇記錯?
仲有咁計你屋企平均係全日24小時用緊4000W, 約等於三部2匹冷氣開到恆, 用電用得咁誇張? 你屋企好大好多人?

引用:
原帖由 paulchen 於 2022-8-10 09:42 發表
1月要限電
到時睇下BNOers又點拆
可能又話4日沖涼一次
每次只洗重點
曱甴要沖涼?

死曱甴咁L窮,點生活

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-8-10 09:56 發表
好波
本來烏克蘭坐係度un un 腳收錢。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]