• 瀏覽: 24,714
  • 回覆: 160
+11
引用:
原帖由 ooqq88 於 2022-8-10 09:37 發表

九2 共識,一中2 政權即可
大陸根本唔想理台,當自治區
係班台蛙成日玩野,又蠢到選民進黨
搞分裂中國
一國兩制對台灣人嚟講係失敗嘅,佢哋要更高規格,我諗類似以往英聯幫咁澳洲承認英國為宗主國,但要限制外交,咁樣比較符合台灣人胃口,如果落實,反而會對台灣好,因為到時局勢穩定有利追求自由嘅人才同資金入台!

吳早漏
獨到出汁

台灣省政府比佩那閪落地台省那一刻已經恨錯難返.

綠營白癡仔同香土廢黃膠一樣現實輸得一敗塗地,唯有不停嘴炮刷存在感!

賴岳謙 第四百零四集|要比戰略美還需加把勁!盤整裴來台三方得失!

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2022-8-10 07:02 發表
導彈飛過台北屁都唔夠膽放一個而家就識得出嚟打嘴炮

...
台灣宜家任何說話都不需理會,已經無效。

呢班人出少句聲當幫忙
大氣層單野仲嫌未比人笑夠
跟手叫人後果自負 連航母都嚇到掉頭返日本

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2022-8-10 07:02 發表
導彈飛過台北屁都唔夠膽放一個而家就識得出嚟打嘴炮

...
晨早叫美國西唔好來咪得…
人地就攞哂政治利益返去大選,台灣就做左傻仔找數

收皮啦,慈母守中線?

白痴外長,台灣省現狀一定會改,改回祖國懷抱,你唔鍾意可以自己滾。

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-8-10 07:15 發表
解放軍圍島軍演時又唔出真炮打佢買埋咁多高價過期軍火都唔拎出嚟試下用唔用得話唔定反攻中國添呢依家先嚟打嘴炮…台灣無嘢多騙子最多

台灣總統蔡英文下令國軍 第一時間強勢驅離:https://youtu.be/QhaYCiT3ISQ
佢講到一半自己都忍吾住笑

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-8-10 07:15 發表
解放軍圍島軍演時又唔出真炮打佢買埋咁多高價過期軍火都唔拎出嚟試下用唔用得話唔定反攻中國添呢依家先嚟打嘴炮…台灣無嘢多騙子最多

台灣總統蔡英文下令國軍 第一時間強勢驅離:https://youtu.be/QhaYCiT3ISQ
呢條八婆坐飛機位做咩?  佢識楂戰機咩?  幫人打飛機佢就叻..

軟弱無能的台灣省口交部!

走狗賣國賊