• 瀏覽: 34,136
  • 回覆: 155
  • 追帖: 2
+2
OMG 

有超時空要塞韋基利
比哂我好過啦

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-8-10 07:02 發表
早前台灣一名人妻私自將丈夫「哥斯拉」模型送走,最後釀成家變一事,不少網民可謂歷歷在目。而在昨日(8日)下午,有街坊經過土瓜灣美景街時,,竟然發現棄置的模型和紙盒堆積成山,引來不少熱議。

據FB群組「變形金剛香港網盟」及「土瓜灣之友」等網民上載照片所見,大大小小不同的模型盒被扔在街邊,堆疊得有半個人高。除了有拾荒者在當中執拾紙皮外,亦有玩具迷「拯救」紙盒堆中的模型,當中不少外貌仍相當完整。

[ ...
唔好得罪女人,下場悲慘

隻鐵血之孤兒,今次真係變孤兒🥺

超時空要塞VF1S寶貝鴨裝配,有錢都未必買到。可惜了

一係移民帶唔走 

但我更加相信 物主己經 ...... 

土瓜灣老舊區劏房唐樓多,唔知真相,棄模型真係有各種唔同可能性

引用:
原帖由 bi11 於 2022-8-10 07:40 發表
唔駛講咁多 分手離婚係最底回應
可能係賤男呢...比人報伏都唔定...

引用:
原帖由 大雀躍的作業 於 2022-8-10 08:06 發表
唔好亂咁在街執野返屋企,唔知d野乾唔乾淨
尤其今個月係農曆7月🥶

全部係珍貴的模型

可能物主已經仙遊

我細個有日放學返屋企,行過鄰居間屋見到放咗隻高達,好熟面口,問個街坊佢話响垃圾房執⋯⋯

我返到屋企,打開個櫃見到所有模型、Lego、漫畫書(包括幾本創刊號)冇哂⋯⋯

我即刻行去垃圾房,見到部份模型盒四散、漫畫書冇哂,但我平靜到冇發我阿媽脾氣,亦冇執返淨返果幾件,但實際係一件童年陰影。

引用:
原帖由 numan123 於 2022-8-10 08:23 發表

老人家未必識
玩得模型咪最多五十幾歲,唔係唔認上網呀

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2022-8-10 08:29 發表
長唔大嘅男人,不要也罷!
何謂長大? 誰定義?
每次聽到呢句就覺得好低能
你估你係神?
人在世就係為生存同滿足自己
除左道德要區分人畜
我睇唔到一個人玩咩要得到別人認同
總好過社會上一班人每日為私利害他人

有好多都好值錢、攞去玩具舖排着隊收、點解咁浪費要抌晒佢😰😰😰

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]