• 瀏覽: 34,134
  • 回覆: 155
  • 追帖: 2
+2
早前台灣一名人妻私自將丈夫「哥斯拉」模型送走,最後釀成家變一事,不少網民可謂歷歷在目。而在昨日(8日)下午,有街坊經過土瓜灣美景街時,,竟然發現棄置的模型和紙盒堆積成山,引來不少熱議。

據FB群組「變形金剛香港網盟」及「土瓜灣之友」等網民上載照片所見,大大小小不同的模型盒被扔在街邊,堆疊得有半個人高。除了有拾荒者在當中執拾紙皮外,亦有玩具迷「拯救」紙盒堆中的模型,當中不少外貌仍相當完整。

唔係呢度玩具討論區的師兄發脾氣嘛

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1862688/即時-港聞-Juicy叮-土瓜灣街頭驚現棄置模型盒堆成山-網民-彷彿看見一個男人靈魂被拆散

男人肯掟心頭好出來, 莫非敵唔過家中老虎

睇見就心痛

唔駛講咁多 分手離婚係最底回應

引用:
原帖由 bi11 於 2022-8-10 07:40 發表
絕對係

肯定有人執

唔好亂咁在街執野返屋企,唔知d野乾唔乾淨

引用:
原帖由 bi11 於 2022-8-10 07:40 發表
把口真係唔收,如果是死h

引用:
原帖由 大雀躍的作業 於 2022-8-10 08:06 發表
唔好亂咁在街執野返屋企,唔知d野乾唔乾淨
其實有機會係物主過世,家人唔識處理求其丟…

引用:
原帖由 numan123 於 2022-8-10 08:16 發表

其實有機會係物主過世,家人唔識處理求其丟…
掟去2手區, 即俾人秒殺.

吊那聲冚家鏟亂拋垃圾

引用:
原帖由 banjo. 於 2022-8-10 08:19 發表

掟去2手區, 即俾人秒殺.
老人家未必識

長唔大嘅男人,不要也罷!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-8-10 07:04 發表
男人肯掟心頭好出來, 莫非敵唔過家中老虎
個男人無鬼用 係時候要振夫綱

全部係珍貴的模型, 包括超時空要塞系列, 
又有惡女逼老公掉模型? 遲早老公頂唔順走埋/離婚

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]