• 瀏覽: 32,376
  • 回覆: 132
+4
在香港……
個風沒有進入 4百……沒藉口掛,
個風屬於 普通級別台風,亦沒進入 4百……沒藉口掛。

在澳門……
今日本身是 天文大潮,宜家要加上有颱風迫,所以就算個風本身不強,亦會擔心有 強降雨量……
若配合 天文大潮關係,可能又會出現 嚴重水浸情況……
選擇掛 8號波,都算合理……
不他掛 8號波的因素,亦不需要考慮了……

我呢邊風平浪靜
見小販都開檔
香港有無機八號波?

引用:
原帖由 你老有 於 2022-8-10 08:58 發表
在香港……

在澳門……
今日本身是 天文大潮,宜家要加上有颱風迫,所以就算個風本身不強,亦會擔心有 強降雨量……
原來澳門係情況

咁多掛八號。。。

引用:
原帖由 不平則鳴_7 於 2022-8-10 04:18 發表
澳門氣象局表示位於南海北部的熱帶風暴「木蘭」大致趨向雷州半島一帶。由於「木蘭」正逐漸增強,並於今日早上最接近澳門,屆時風

澳門果段預掛八字波,香港天淫台。。。:smile_39 ...
甘樣的經濟環境,個個打工的都想八號波唔駛番工

引用:
原帖由 DEFEND 於 2022-8-10 06:53 發表
為放假,乜L都講得出,香港人真cheap!
香港今晚5點後掛8號

引用:
原帖由 你老有 於 2022-8-10 08:58 發表
在香港……

在澳門……
風平浪靜喇.

天文台隸屬商務及經濟發展局
所以不嬲都冇話事權咖啦!
香港最緊要每日正常開市

引用:
原帖由 藍血人 於 2022-8-10 07:03 發表

尋日我係尖沙咀,已經好大風大雨,但連黃雨都無,咩標準?
黃雨嘅標準係你體感到某一區好大風大雨?

香港又躺平,與颱風共存

澳門無咩生意, 休息一日無咩問題

澳門自從被天鴿重創,以後打親風就驚到標屎。

引用:
原帖由 simon_mme 於 2022-8-10 08:37 發表
條街明顯少左車,D人罷返全部羅SL?
因為學生唔使返學嘛,父母唔使揸車送仔女返學咪少咗好多車囉

香港怎樣

又OK喎冇咩風雨

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]