• 瀏覽: 12,228
  • 回覆: 56
正身處澳洲的前立法會議員許智峯,報稱於上周日(7日)下午於澳洲悉尼一間餐廳,遭一名操廣東話的華裔男子潑水。許智峯今日(9日)在Facebook稱,

咁其實許痴瘋有否向澳洲國家安全局,申報自己是香港違反國安法之逃犯?

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/政情/801853/許 ... p;utm_campaign=news

賣國賊果然得到老闆特別照顧!如果一個普通港人有事,無可能有國安幫手照顧

引用:
原帖由 果個大大名車 於 2022-8-9 19:32 發表
賣國賊果然得到老闆特別照顧!如果一個普通港人有事,無可能有國安幫手照顧
佢姐夫係澳洲市長定議員嘛呢隻流浪狗先有特別關照

叫左咖哩牛腩飯 做外賣

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-8-9 19:54 發表

佢姐夫係澳洲市長定議員嘛呢隻流浪狗先有特別關照
即係真正人治是在澳洲..我姐夫係高官.

引用:
原帖由 來如雷霆收震怒 於 2022-8-9 19:55 發表

佢走佬去英國先跟著運用姐夫特權入澳洲,嗰時澳洲封關唔比外國人入境但佢有姐夫協助一家入到澳洲境

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-8-9 19:58 發表

佢走佬去英國先跟著運用作姐父特權入澳洲,嗰時澳洲封關唔比外國人入境但佢有姐夫協助一家入到澳洲境
官二代都無佢咁威水!可以係一個所謂民主又法治既社會享有特權!只係個小小議員都已經可以咁做……真恐怖…

向人掉汽油彈就叫民主, 但自己被撥水就叫被襲擊

係香港叫人鬆就得 ,比人鬆就唔得,真小氣

呢個仆街口講唔追究,轉頭去齊所有部門報案 

見疑即報

以有人等$洗多啲!🤣

引用:
原帖由 沙填入臀門. 於 2022-8-9 19:26 發表
正身處澳洲的前立法會議員許智峯,報稱於上周日(7日)下午於澳洲悉尼一間餐廳,遭一名操廣東話的華裔男子潑水。許智峯今日(9日)在Facebook稱,

...
政府應該通報了,但人地唔啋你

引用:
原帖由 來如雷霆收震怒 於 2022-8-9 19:55 發表

澳洲高官?

睇到未呀,呢條逃犯許智峰,一有事就搵澳洲國安救佢啦。所以呢,國安係幾咁重要,香港立國安法亦係天經地義。

主題標籤 #立法會
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]