• 瀏覽: 67,064
  • 回覆: 488
+8
遭香港法庭通緝,報稱流亡澳洲的前立法會議員許智峯,周一(8日)透過海外網媒指,他在澳洲的一間港式茶餐廳內遇襲。許其後在社交媒體交代事件,形容事件僅屬小事,但因為對方出言恐嚇,故向悉尼警方、澳洲聯邦警察、澳大利亞安全情報組織及澳洲國家安全部舉報。至於被指施襲的男子,在事後已被網民起底,據報更遭任職的珠寶公司解僱。

呢位義士為民請命搞到無得撈!

只係潑杯水連審都未審就炒魷!?

有邊個知呢間公間係乜名?
各位通知朋友有仔教落孫永遠唔幫趁呢間珠寶公司!

新聞來源連結:
https://www.am730.com.hk/本地/前立法會議員許智峯澳洲報稱遇襲-施襲者遭起底被解僱/332730

都唔知堅定流啦
潑水片都冇...就話雞左人.

去到外國,又唔支持暴力啦?係香港又支持黑暴打市民

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-8-9 16:04 發表
遭香港法庭通緝,報稱流亡澳洲的前立法會議員許智峯,周一(8日)透過海外網媒指,他在澳洲的一間港式茶餐廳內遇襲。許其後在社交媒體交代事件,形容事件僅屬小事,但因為對方出言恐嚇,故向悉尼警方、澳洲聯邦警察、澳大利亞安全情報組織及澳洲國家安全部舉報。至於被指施襲的男子,在事後已被網民起底,據報更遭任職的珠寶公司解僱。

...
點解唔係包容嘅
唔係支持違法達意嗎

法治之區。

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-8-9 16:04 發表

...
放心~大把公司排住隊請佢🤗

引用:
原帖由 習大大飽點 於 2022-8-9 16:08 發表
法治之區。
講法治就唔會審都未審炒人啦! 果然係監蠆國無錯!
只有畜生先會未審先判!

曱甴永遠是害人蟲

引用:
原帖由 殘廁邊緣的甩頭 於 2022-8-9 16:12 發表
曱甴永遠是害人蟲
呢隻嘢連曱甴都不如

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-8-9 16:11 發表

講法治就唔會審都未審炒人啦! 果然係監蠆國無錯!
只有畜生先會未審先判!
解僱人要審架咩?

引用:
原帖由 習大大飽點 於 2022-8-9 16:13 發表

解僱人要審架咩?
憑乜炒人? 邊個肯定係佢做?
閣下果然係雙標

係香港囂張跋扈🧐
🐕在異鄉 變💩🐶🤔

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 9-8-2022 16:04 發表

...
要將炒左該名英雄的珠寶公司名稱及其老闆姓名公諸於世,令佢留芳百世,名垂千古!

引用:
原帖由 cwbguy 於 2022-8-9 16:16 發表

要將炒左該名英雄的珠寶公司名稱及其老闆姓名公諸於世,令佢留芳百世,名垂千古!   
如果黃曱被炒! 呢間嘢一定會被黃甴裝修

主題標籤 #立法會
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]