• 瀏覽: 48,530
  • 回覆: 110
+4
大風大雨wo

外面好大風 樹都冧埋
咁都冇8號?

今次澳門掛,香港唔掛

天文台:「早上掛?咪傻啦!咁咪阻住股市開市?一於拖到下午四點」

引用:
原帖由 假波多 於 2022-8-10 06:19 發表
外面好大風 樹都冧埋
咁都冇8號?
大風到行都行唔到,應該要掛10號波
Dklmcfh

香港以西440公里範圍外平均風速每小時60公里一路吹向海南島,準時返工啦,香港人!

同情要返工的人,大家要小心水浸林樹等!最好早出門囗,著埋雨樓(連帽)加水鞋

呢個天文台搞乜????

引用:
原帖由 luckystars 於 2022-8-10 06:59 AM 發表
同情要返工的人,大家要小心水浸林樹等!最好早出門囗,著埋雨樓(連帽)加水鞋

呢個天文台搞乜????
你都傻既,仲早出門?
梗係大條道理慢慢塞車

天文台又收左錢

引用:
原帖由 藍血人 於 2022-8-10 07:05 發表

你都傻既,仲早出門?
梗係大條道理慢慢塞車
你唔好害到人地返工遲到俾老板炒喎

引用:
原帖由 JoeSenior123 於 2022-8-9 15:06 發表
8月未過兩周已先後有兩個熱帶氣旋來襲,天文台打孖掛風球,三號風球今日(9日)11時25分發出,天文台表示三號風球最少維持至今日下午六時,會否掛

...
澳門掛了8號,香港係死人都唔會掛8號,上次澳門掛10號,香港都係掛3號。

附件

3102185A-5AD4-42C0-88DC-579409BCA378.png(882.55 KB)

引用:
原帖由 luckystars 於 2022-8-10 06:59 發表

呢個天文台搞乜????
我屋企呢邊一d風雨都無喎

引用:
原帖由 howevera 於 2022-8-9 21:58 發表

澳門好似話考慮掛
澳門掛左啦!香港...簡直草菅人命!

引用:
原帖由 spike 於 2022-8-10 07:41 發表

我屋企呢邊一d風雨都無喎
咁吾代表其它地方吾大風大雨架喎!
我地呢邊似8號波勁大風,因為有海,近岸邊!

呢個例子,令我想起:
吾掛8號比人話,但當佢掛上8號波,就有人會沖出來講話無風,叻吾切🤣所以造成今日的天文台果斷吾倒,掛吾掛都要搵幾個借囗塞住人把囗😕

(純個人想法,不喜勿插)

引用:
原帖由 luckystars 於 2022-8-10 07:57 發表

咁吾代表其它地方吾大風大雨架喎!
我地呢邊似8號波勁大風,因為有海,近岸邊!

呢個例子,令我想起:
吾掛8號比人話,但當佢掛上8號波,就有人會沖出來講話無風,叻吾切🤣所以造成今日的天文台果斷吾倒,掛吾掛都要搵幾個借囗塞住人把囗😕

(純個人想法,不喜勿插)
我由昨晚到現在都留言不會掛8號!好在之前就講左 一陣比人話馬後炮!

https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&ptid=30709720&pid=551082266&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]