• 瀏覽: 69,855
  • 回覆: 679
+37
澳洲有黑警咩
點解唔報警

你潑我水,我要見你指揮官!

引用:
原帖由 .o_o. 於 2022-8-9 11:05 發表
前立法會議員許智峯在澳洲被襲。「澳港聯」facebook 專頁表示,許智峯在東澳時間前日下午 3 時半左右,在悉尼一間餐廳跟朋友享用下午茶,期間一名華裔男子突然將一杯水潑向許智峯身上,並大聲指罵許是「人渣」,並以流利廣東話表示「如果唔係咁多人喺度,我一早郁手打咗你喇!」,「下次再畀我見到你,就打鑊你!」。許智峯跟友人考慮後暫未打算報案,但指已有足夠證據作日後可能跟進。

棄保潛逃 許智峯 俾人潑杯 ...
dklm,自騙自盜擦全在感

引用:
原帖由 加燦 於 2022-8-9 11:09 發表
呢位英雄,有機會見到你一定請你飲茶。
真英雄!

如果可以,我希望係圍

引用:
原帖由 billyfung11 於 2022-8-9 11:07 發表
爛屍5毛淨係識打人動粗講粗口
仲識咩
黃畜曱甴說好的「暴力可以解決問題」呢?

你地曱甴之亂失敗咗就裝無件事

文宣🙄

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-8-9 11:10 發表
自導自演

如果唔係咁多人喺度,我一早郁手打咗你喇!」,
「下次再畀我見到你,就打鑊你!」

=下次多人照打???
香港咁細都好難撞到啦...........澳洲撞到, 下次???

潑水=襲擊
why 唔報警???
黃畜最叻自編自導自演

可能係手足黎, 覺得被許出賣先做出呢呢行為。

不支持暴力

但感覺良好

許智峯浮面嗰浸,俾政府查封都成千萬,床下底分分鐘過億。著草手足就要喺麥當勞洗廁所,豈能不眼紅?

應該割破佢既喉嚨😡

引用:
原帖由 奧林巴斯 於 2022-8-9 11:27 發表
點解唔報警﹖以前就話信唔過香港警察,今次佢想表示連澳洲警察都信唔過嗎﹖
因為佢醒過釘子健,知到炆煮豉油澳洲,其實周圍都係CCTV

【智慧燈柱】澳洲達爾文無視私隱憂慮 市長發晦氣:不要用fb和信用卡
https://inews.hket.com/article/2 ... 隱憂慮 市長發晦氣:不要用fb和信用卡

引用:
原帖由 billyfung11 於 2022-8-9 11:07 發表
爛屍5毛淨係識打人動粗講粗口
仲識咩
仲要係死去人地地方,唔留喺自己祖宗地方

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]