• 瀏覽: 19,912
  • 回覆: 177
+26
引用:
原帖由 1q1q1q1q1q1q 於 2022-8-9 17:20 發表
韓國點幫手? 佢最強既係陸軍. 海軍一D用都用. 最緊要佢一出門, 中國就打沉佢啦. 
而且佢唔驚北韓?
幫呆台打大陸?韓仔彩你都傻

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2022-8-9 10:16 發表

抗中保台多元宇宙?美國眾議院議長裴洛西訪台引發中共軍演,國軍相對低調的應對模式,被不少人質疑蔡政府喊抗中保台卻躺平。前大使介文汲今(8日)在《洪淑芬辣晚報》節目中痛批,共軍演習就是針對台獨份子,親執政黨份子卻只顧著「抗中保綠」,保家衛國的當兵義務完全裝死;他還揭露綠媒大內宣手法,吹噓韓國、日本、美國都即將出兵保台,讓他傻眼直呼有如活在不同時空、多元宇宙。

「你去看看今天綠色媒體,跟我們講的完全 ...
民進黨的愚民政策,就是那些民主地方的通病吧!
小確幸真可憐!

附件

Screenshot_20220803_184850.jpg(135.23 KB)

Screenshot_20220804_191752_com.ss.android.ugc.aweme.jpg(281.45 KB)

綠媒好快出大內宣講共軍只有一日糧,國軍好快反攻到北京,統一中國  

引用:
原帖由 rbt48742aa 於 2022-8-9 16:08 發表

咁即係:
人才大量流失+資金轍走+嚇撚走曬D外國投資+移民潮+失業率高企+出生率勁底{無人敢生仔},
香港真係比『淋病毒蛾』玩撚死左啦???
你走左未

在真正實力面前,說慌造謠文宣是不能取勝。

引用:
原帖由 奧林巴斯 於 2022-8-9 13:38 發表
亞洲第一世界第二以上擁有最多飛彈的台灣,還需要這三個拖後腿的國家來幫忙嗎﹖
台灣飛彈要外購,打一隻少一隻,
中國火箭彈唔駛外購,價錢仲係三分之一,仲要長造長有,簡稱李長有

引用:
原帖由 1q1q1q1q1q1q 於 2022-8-9 17:20 發表
韓國點幫手? 佢最強既係陸軍. 海軍一D用都用. 最緊要佢一出門, 中國就打沉佢啦. 
而且佢唔驚北韓?
南韓打台灣,北韓打南韓

曱甴移民去呆灣要想清楚,中國上島捉人是輕易易舉的事!

引用:
原帖由 BIBIJI 於 2022-8-9 16:53 發表

講咁多都係嗰兩個字“快要”,快到幾時?100年後?
以前我都覺得遙不可及!但現在,我估二O二四年若民進黨連任,我相信就係呢一年。

on 9 照九州....

先前圖片可能很多網友不明白...這一幅簡單易明....

其實成個台灣由上而下都係 畀媒體洗曬腦。 不能作出正確判斷

軍演時,列根號有咁遠,走咁遠,真係大大力支持呆仔啦

呆灣政客柒出宇宙

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]