• 瀏覽: 10,464
  • 回覆: 42
+2

歐洲熱浪持續,多國炎熱乾旱。意大利正遭受70年來最嚴重旱災,北部曼圖亞省有村落在波河(Po River)乾涸的河床上發現一枚二戰未爆彈。當局周日(7日)疏散附近約3,000名居民並暫停該區所有海陸空交通後,派出拆彈小組把未爆彈轉移到附近採石場引爆。

波河沿岸地區為意大利農業重鎮,惟當地政府上月起已因極端高溫,宣布波河河谷(Po Valley)5個地區進入緊急狀態。有農民表示,海水正倒灌入乾涸的河流,破壞農作物。另一方面,法國亦因乾旱導致農作物失收,多個村落需依賴卡車供水。當地全國農民工會全國聯合會(NationalFederation of Farmers' Unions)警告,由於飼料短缺,未來數月牛奶供應因而隨之減少。

大件事!

法國隨時連酒都失收!

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20220808/bkn-20220808190426299-0808_00992_001.html?fbclid=IwAR2ghjNkUHrkqWz29R949bmRN0DGwzmjPruu-r2vatVILEbBn-IfcDB4EWk

恐怖

歐洲已經進入末日時期? 

歐洲玩完

引用:
原帖由 ajax2021 於 2022-8-9 08:40 發表

歐洲熱浪持續,多國炎熱乾旱。意大利正遭受70年來最嚴重旱災,北部曼圖亞省有村落在波河(Po River)乾涸的河床上發現一枚二戰未爆彈。當局周日(7日)疏散附近約3,000名居民並暫停該區所有海陸空交通後,派出拆彈小組把未爆彈轉移到附近採石場引爆。

波河沿岸地區為意大利農業重鎮,惟當地政府上月起已因極端高溫,宣布波河河谷(Po Valley)5個地區進入緊急狀態。有農民表示,海水正倒灌入乾 ...
都話咗法國自得到閣下的祝福後,頭頭碰著黑

引用:
原帖由 沙漠清涼的弟弟 於 2022-8-9 08:53 發表
歐洲玩完
佢地咁鍾意台灣,搬晒去台灣住囉

車,炸彈之嘛,香港的地盤都間唔中出土啦,係美國,乾涸河床發現幾副骸骨添啦,呢d先至係毀屍滅跡的好地方!

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-8-9 10:10 發表
瑞士都無水,要用軍人揸直升機送水去牧場…真係天時地利人和…越來越發覺老美想搞既係歐盟而唔係俄羅c……跟著呢d大佬真心抵能死
德國和荷蘭都缺水,咁啱呢兩個又係得到樓主的祝福。

真係唔到你唔信邪,
無水無電又無糧。

歐洲要跟隨美國,咪乞米囉。自己攞黎,自由民主當飯食。

引用:
原帖由 幪面超人 於 2022-8-9 10:16 發表
歐洲要跟隨美國,咪乞米囉。自己攞黎,自由民主當飯食。
咩唧拎著枝民主豉油點飯食都有排食啦

海水化淡廠,大把生意。

唔緊要,最重要係愚民要養肥班政客

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]