• 瀏覽: 41,944
  • 回覆: 218
+6
https://youtu.be/9QRT0g4moMQ
真正野生黃花魚的話六千蚊算平啦

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-8-9 08:09 發表
本土+黃...........花wor...........黃人6萬都買啦
on9乜都分黃藍。
又關乜事呀。

引用:
原帖由 wai177 於 2022-8-9 09:41 發表

on9乜都分黃藍。
又關乜事呀。
本土魚....賣$6,000
大陸黃花要幾錢????

睇個樣都唔似本地貨!佳寶雪藏貨30蚊有找!水魚才買!

睇少個零,係60000

一單限聚令罰款都要五千元,六千元買條魚真係 "濕濕碎"

好平

50年前一星期有三餐食黃花魚,依家食唔起😪

願者上釣 啫,冇問題喎,冤豬頭都會碰著個萌鼻菩薩啦,貴價魚當然會有人識得欣賞,除非被人呃,以養魚扮野生囉,都係出於同一個海之嘛!

黃花魚咁貴?

六千蚊一條 東方叔叔食海鮮大餐好過

引用:
原帖由 keung1997 於 2022-8-9 09:44 發表
睇個樣都唔似本地貨!佳寶雪藏貨30蚊有找!水魚才買!
加個本地咪賣6,000 lor
淺水灣捉所以貴d ???

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-8-9 08:07 發表
本地街市驚現天價貴魚,莫非係「姜太公賣魚」,願者「上釣」?昨日(7日)有網民於社交平台發貼,指某地街市的一攤魚檔竟售有1

就算點罕有! 樓主都唔會用6000蚊 ...
磚家唔講反話又點會爆,
不過你叫磚家出六百蚊去買泥食, 佢又唔肯!
檔主當然認為有價有市, 話晒食左就識游水,

好想知賣唔賣得出.

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-8-9 08:07 發表
本地街市驚現天價貴魚,莫非係「姜太公賣魚」,願者「上釣」?昨日(7日)有網民於社交平台發貼,指某地街市的一攤魚檔竟售有1

就算點罕有! 樓主都唔會用6000蚊 ...
只要識走位,揾一兩個城中名嘴點題兩句,就算標價六萬都有班羊羊湧來.
我只想知道入貨價是幾多?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]