• 瀏覽: 28,146
  • 回覆: 198
+4
蓮香飲食集團周二(9日)凌晨在社交網站發公告,表示蓮香樓及蓮香棧於周一(8日)正式結束營業。公告指,「蓮香樓及蓮香棧均屬

撐左幾年,算係咁啦,疫情看不見曙光,未來一片灰暗

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220809/bkn-20220809022129047-0809_00822_001.html

引用:
原帖由 T2. 於 2022-8-9 07:25 發表
蓮香飲食集團周二(9日)凌晨在社交網站發公告,表示蓮香樓及蓮香棧於周一(8日)正式結束營業。公告指,「蓮香樓及蓮香棧均屬

撐左幾年,算係咁啦,疫情看不見曙光, ...
關乜疫情事呀!招呼唔好,地方唔好,衛生唔好,食物質素一般………

引用:
原帖由 montejo 於 2022-8-9 07:28 發表

關乜疫情事呀!招呼唔好,地方唔好,衛生唔好,食物質素一般………
一針見血.

碟叉燒飯好L 難食

我只聽我爸講,呢幾年啲食物質素係差左。🙈

引用:
原帖由 tommylch886 於 2022-8-9 07:39 發表
人哋係賣人情味

引用:
原帖由 機械佬 於 2022-8-9 07:40 發表

人哋係賣人情味
當係欣賞古蹟收入場費

引用:
原帖由 montejo 於 2022-8-9 07:28 發表

事實有幾多間好食呢 !

引用:
原帖由 tommylch886 於 2022-8-9 07:39 發表
真C傅陸續退休,後無傳承者,大勢也

引用:
原帖由 機械佬 於 2022-8-9 07:33 發表
碟叉燒飯好L 難食
去呢D舊店,食佢最食得吓既
好似人一樣,欣賞佢好既一面

引用:
原帖由 banjo. 於 2022-8-9 07:31 發表

一針見血.
一句見笑

汰弱留強。

只係食招牌飯,跟本無用心經營

引用:
原帖由 T2. 於 2022-8-9 07:48 發表

去呢D舊店,食佢最食得吓既
好似人一樣,欣賞佢好既一面
中環蓮香樓酒樓燒味部主管,以燒鴨飯冒充燒鵝飯出售,違反《商品說明條例》,罰款8千

最緊要欣賞埋呢樣,本來想食燒鵝飯,竟然可以食到燒鴨飯,認真超值,喜出望外。

掛鵝頭賣鴨肉

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]