• 瀏覽: 11,156
  • 回覆: 61
+4
台海緊張局勢持續,內地智庫「南海戰略態勢感知計劃」(SCSPI)追蹤部署在西太平洋的美軍列根號航空母艦戰鬥群,周一(8日

美共核動力超級航空母艦戰鬥群縮到遠遠的菲律賓海,台蛙島民百般滋味在心頭

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20220808/bkn-20220808113112869-0808_00992_001.html

引用:
原帖由 GATEWAY2010 於 2022-8-8 20:48 發表
2046又話老美會守護台灣省
咁Q遠守護個屁
核動力,1450瘋狂抬舉既核動力,幾日都黎唔到,好失望

引用:
原帖由 T2. 於 2022-8-8 20:59 發表

台灣比中國圍島軍演美艦都唔出嚟遊下又話堅如磐石撐台灣依家影都無

引用:
原帖由 T2. 於 2022-8-8 20:59 發表

班1405可能係電腦芒面前喊緊。

引用:
原帖由 T2. 於 2022-8-8 20:44 發表
台海緊張局勢持續,內地智庫「南海戰略態勢感知計劃」(SCSPI)追蹤部署在西太平洋的美軍列根號航空母艦戰鬥群,周一(8日

美共核動力超級航空母艦戰鬥群縮 ...
保護緊你,保護緊你……,請耐心的慢慢等,我地會好快就到嚟保護你………

傻的嗎?唔通食飛彈呀!幾千人命

唔係話要喺台灣海峽瀬死唔走嘅咩?

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-8-8 21:06 發表

台灣比中國圍島軍演美艦都唔出嚟遊下又話堅如磐石撐台灣依家影都無
菜婆你堅如磐石盟友比你溜更快

引用:
原帖由 東方紅 於 2022-8-8 21:21 發表

保護緊你,保護緊你……,請耐心的慢慢等,我地會好快就到嚟保護你………
核動力 怕左 柴油動力  

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2022-8-8 21:24 發表
傻的嗎?唔通食飛彈呀!幾千人命
但係台蛙交足數,大大話話幾千萬億美完,幾千人命都蝕唔起?

吓。不是沖台海。十分期待,核沉航母。它不沖,點打核戰。失落!

引用:
原帖由 GATEWAY2010 於 2022-8-8 21:05 發表

咁都揾隻大驅嚟睇下
核動力 怕左 燒柴動力,老解下批戰艦要做風力帆船,降級讓一讓核動力至得

台軍自己龜縮,想裂根號唔縮?有啲苛求喎。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]