• 瀏覽: 10,354
  • 回覆: 51
+4
美元霸權走上不歸路了

中俄都一直比你老美做大哥,你老美仲得寸進尺,連佢兩個都允笨。。依家兩個唔聽你,唔捧你,你又吹得兩個?比面你唔要,係要大家一拍兩散

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2022-8-8 13:20 發表
俄羅斯總統普京5日在索契與到訪的土耳其總統埃爾多安舉行會談,這是兩國元首在17天內的第二次會談。

土耳其又用盧布結算,又話制裁俄羅斯

新聞來源連結:
https://www.wenweipo.com/a/202208/07/AP62ef1a3fe4b033218a5be663.html

turker in danger

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2022-8-8 13:20 發表
俄羅斯總統普京5日在索契與到訪的土耳其總統埃爾多安舉行會談,這是兩國元首在17天內的第二次會談。

新聞來源連結:
https://www.wenweipo.com/a/202208/07/AP62ef1a3fe4b033218a5be663.html
揸晒爬咁
睇泥好好傾

引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2022-8-8 16:41 發表

揸晒爬咁
睇泥好好傾

https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=30705916

有朝一日,老美印錢,印到100萬一個包

美爆了

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-8-8 13:45 發表

越來越多棄美元仲有將d金運返自己國家一存放……歐美會充公別國儲備同私人財產的
咁當然啦。以前德國話要睇下自己存係美國d金。美國拒絕過喔。之後先話俾睇下。
大佬,去睇都要拖喔。

今日咁個時代,都系攞返自己屋企擺穩陣好多家。
點講,貨幣都系靠石油同黃金做等值。

引用:
原帖由 幪面超人 於 2022-8-8 13:31 發表
黐埋美國根本無任何利益
有嘅.話你民煮鬥士天下無雙囉轉頭攤大手板銀兩唔該冇$比就顏色革命推你落台

引用:
原帖由 chenflie 於 2022-8-8 16:54 發表

咁當然啦。以前德國話要睇下自己存係美國d金。美國拒絕過喔。之後先話俾睇下。
大佬,去睇都要拖喔。

今日咁個時代,都系攞返自己屋企擺穩陣好多家。
點講,貨幣都系靠石油同黃金做等值。
萎內瑞拉話要拎返d黃金儲備英國都唔肯比返佢

引用:
原帖由 煩Q死 於 2022-8-8 17:08 發表

有嘅.話你民煮鬥士天下無雙囉轉頭攤大手板銀兩唔該冇$比就顏色革命推你落台
佢老尾一直話土國係盟友,但就暗地裡安插反政府人士入去土國各階層(傳媒、公務員、法官、學者、教師、NGO),類似幾年前既香港;不過土總統警覺問題嚴重,採強硬手段清理國內反政府勢力,國家才得安穩

否則土國已經出現顏色革命

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2022-8-8 17:20 發表

佢老尾一直話土國係盟友,但就暗地裡安插反政府人士入去土國各階層(傳媒、公務員、法官、學者、教師、NGO),類似幾年前既香港;不過土總統警覺問題嚴重,採強硬手段清理國內反政府勢力,國家才得安穩

否則土國已經出現顏色革命
多得俄佬提供情報否則上次政變已經成功普京呢個人情肥埃始終要還的

引用:

新聞來源連結:
連北約國都打老尾一巴

引用:
原帖由 急焦異才藝 於 2022-8-8 13:27 發表
看來美元霸權終結的一天要近了   全世界就在等一個機會
美國不斷制裁外國,威脅把敵國趕出SWIFT結算系統,等於催促各國創造這個機會。

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-8-8 17:15 發表

萎內瑞拉話要拎返d黃金儲備英國都唔肯比返佢
所以成日班黃絲駁人駁到最後無野講就話人地西人契約精神。守信譽。
嗱,事實證明啦。只要條生意數大到一定程度。天文數字咁。
英國紳士? 即刻變新屎啦。
以前唔係督屎。不過咁多黃金,屎就屎啦。
以前我都唔明點解老人家仲意收埋d黃金。哇,又話留俾你架。覺得好老土。
今日就明啦。大時代,金在手,不受國家與金融影響。呢d先系真正個自由。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]