• 瀏覽: 45,522
  • 回覆: 197
  • 追帖: 1
+8
「精心策劃的緊張關係」

一個已經被賣國嘅國家出嚟馬後炮,你顧掂自己先啦,你個總統開正門俾美國佬响自己國家插旗,你個正苦以後只可以聽人哋國家指示做,然後好快就會亡國變做人哋國家嘅一個州。

一個聞到棺材香既老太婆又點值過萬億美元呢? 

引用:
原帖由 wayfarer 於 2022-8-8 03:56 發表

狹路相逢勇者勝,勇者相逢智者勝,某第三世界政權既不勇又不智,走到盡頭係必然。
狹路相逢勇者勝,勇者相逢智者勝

咁, 智者相逢又邊個勝?

引用:
原帖由 hfceddie 於 8-8-2022 02:53 發表

新加坡前外交部長楊榮文8月3日出席一個活動時表示,美國眾議院議長佩洛西(Nancy Pelosi,又 ...
打乜鬼呀,大家都用比打仗更有效的方法玩9對方!

引用:
原帖由 33388 於 8-8-2022 06:36 發表

狹路相逢勇者勝,勇者相逢智者勝

咁, 智者相逢又邊個勝?
智者相逢快者勝!

引用:
原帖由 hfceddie 於 2022-8-8 04:10 發表

乜嘢伴飛,擊落, 亳不猶疑將來犯敵人埋葬等狠話淪為笑柄,點樣死撐攞尾彩都冇用。

演訓主要係照顧大陸人弱小心靈,除非立刻武力攻台喇,但敢唔敢?
我都係熱血的中國人,都想做最激的事,但這只中了外國的圈套,為了中國的強大,我們唯有忍下這口氣。

你個小雞毛明乜?

雙方做過無數沙盤推演,但中國更懂小不忍則亂大謀和君子報仇十年未晚。

實情係雙方都唔想打

中美已做好交戰準備

引用:
原帖由 wayfarer 於 2022-8-8 03:56 發表

狹路相逢勇者勝,勇者相逢智者勝,某第三世界政權既不勇又不智,走到盡頭係必然。
有勇無謀 某些人種佢以為自己閱讀到形勢 自以為是 事實上好多人也是自我吹噓 情感投射

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]