• 瀏覽: 2,586
  • 回覆: 11
新冠疫苗接種計劃開展至今已達一年半,當中不時發生針後死亡事件。衞生署今日(7日)更新疫苗安全監察報告,今年6至7月錄得1

東方呢條頭條,“針後送命“ 係指明係因打疫苗致死,東方日報抗疫真係不遺餘力,其實佢地編輯同記者係咪覺得香港人唔使打疫苗,由得佢地中招會無事,但打親疫苗就會死,係咪咁?

要幾黑心嘅傳媒先至會做得出長期誤導市民打疫苗會死,想香港市民群體感染?

呢篇報道嘅記者,做人黑心,想害死市民,小心有報應呀。

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0807_00822_001.html

安樂死捷徑

不如哩位記者統計一下每年打流感針死嘅人有幾多重好喇!

百分比係幾多?

引用:
原帖由 重八 於 2022-8-7 20:44 發表
新冠疫苗接種計劃開展至今已達一年半,當中不時發生針後死亡事件。衞生署今日(7日)更新疫苗安全監察報告,今年6至7月錄得1

東方呢條頭條,“針後送命“ 係指明 ...
現在日日4至5千單,大部分都係打左3針食飯傳染,點解樓主又唔覺得支針無料到呢?接種比率升到9成幾,感染人數愈來愈多,現在都唔敢講打完針會減低傳播了,只講打完會減低死亡率,但60歲以下就算中左死亡率都好低,咁做乜逼後生打針?應該問返藥廠d數據同現實做乜差咁遠,係未有誤導領導人?

引用:
原帖由 neilchuen 於 2022-8-8 00:11 發表

現在日日4至5千單,大部分都係打左3針食飯傳染,點解樓主又唔覺得支針無料到呢?接種比率升到9成幾,感染人數愈來愈多,現在都唔敢講打完針會減低傳播了,只講打完會減低死亡率,但60歲以下就算中左死亡率都好低,咁做乜逼後生打針?應該問返藥廠d數據同現實做乜差咁遠,係未有誤導領導人?
你係發西呆定腦霧?

全世界都講得好清楚,打疫苗唔係唔會受感染,重點係減低感染後重症狀出現,重症狀買現係會好辛苦,重會引發器官衰竭而致命,逼後生打針,你認為唔啱嘅咪唔好打囉,但記住有事唔好瀨人,全民政策就係抗疫,有本事就唔如打咪得囉。

不過記住:路係自己揀,仆街唔好喊!

之前科興死亡係復必泰幾倍,而家多左小學生班後生打,年齡差距收窄返.死者多數高齡,高齡多數打科,但2隻死亡比例差唔多,證明科比復安全

引用:
原帖由 ic310 於 2022-8-8 00:53 發表
之前科興死亡係復必泰幾倍,而家多左小學生班後生打,年齡差距收窄返.死者多數高齡,高齡多數打科,但2隻死亡比例差唔多,證明科比復安全
屎味嘅咖喱🤷🏼‍♂️咖喱味嘅屎🤷🏼‍♂️

東謊又發功。有證據證明死因同打針有直接關係嗎?邊個話打完針有免死保險期?

是不是死亡率約1/500? 或0.2%。

引用:
原帖由 重八 於 2022-8-8 00:20 發表

你係發西呆定腦霧?

全世界都講得好清楚,打疫苗唔係唔會受感染,重點係減低感染後重症狀出現,重症狀買現係會好辛苦,重會引發器官衰竭而致命,逼後生打針,你認為唔啱嘅咪唔好打囉,但記住有事唔好瀨人,全民政策就係抗疫,有本事就唔如打咪得囉。

不過記住:路係自己揀,仆街唔好喊!
你睇下特區政府個廣告先啦,現在仲賣緊減低感染風險呀,就係你呢d人散播恐怖既謊言,搞到有d人中左走去自殺,我全家中晒完全冇事,身邊都大部份人中過,現在有藥食,食完死亡率好低,做乜要逼人打支有機會死副作用又多既針,仲要愈打愈多準備谷第4第5針,而且支疫苗係防原始病毒,藥廠都仲研發緊變種既疫苗,係某d人話得而已,係防到就公布下幾多人打完三針照釘,澳門人口密度世界最高,接種率兩針6成,死亡率極低,香港連祖國都不如,政府學外國防疫趟平就唔好跟佢傻

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]