• 瀏覽: 16,233
  • 回覆: 115
+9
美國政壇「三號人物」佩洛西訪台,引發解放軍在台灣周邊海域開展規模軍演,打破台海寧靜。大陸《觀察者網》刊登署名「王愷雯」文章《多種食品暫停進........

原來現在中國大陸對台灣暫停進口多種產品,對台灣經貿影響非常之有限。看來要台灣感到痛,還得要出手更狠。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時中國/801054/佩洛西訪台-大陸暫停進口多種台灣食品-唐永紅-遠未到經濟制裁

糧食危機下可以賣去中東非洲

引用:
原帖由 workdboy169 於 2022-8-7 13:00 發表
人哋有鬼錢買咩運輸成本要幾多?

無聊⋯搵D小商人來幫貝六茜找數 股市期貨冇得收割好勞氣!

提示: 違規內容已被屏蔽
台灣40%出口都係去大陸,而且大陸比左唔少優惠,班愚民受大陸恩惠仲去選個反中政棍出黎,係要付出代價

引用:
原帖由 Hermas.妹妹 於 2022-8-7 13:04 發表
無聊⋯搵D小商人來幫貝六茜找數 股市期貨冇得收割好勞氣!
PH仔變回法輪雞自由閪妓妹,應收盡精蟲,又可輪出後代

要制裁就應該針對民進黨同佢相關企業啦,乜嘢行業都受制根本同滅台冇分別?
有cancer對付「獨」瘤都有標靶藥啦,唔同仲用電療/化療,有殺錯冇放過?

引用:
原帖由 黑蟑螂群毆 於 2022-8-7 13:38 發表

PH仔變回法輪雞自由閪妓妹,應收盡精蟲,又可輪出後代
你錯了⋯我一直打擊奸派制造出嚟的發論雞 老點人去等2024和接受拜登和烏克蘭🇺🇦
一早露底啦還上當的正儍雞

台灣的確可以另謀銷路,但就未必運去中,港,澳利潤咁高,及運輸成本較少

引用:
原帖由 Hermas.妹妹 於 2022-8-7 13:48 發表

你錯了⋯我一直打擊奸派制造出嚟的發論雞
川普雞下雞又系好口才,死口無認,又割席法輪黨

引用:
原帖由 Hermas.妹妹 於 2022-8-7 13:48 發表

你錯了⋯我一直打擊奸派制造出嚟的發論雞 老點人去等2024和接受拜登和烏克蘭🇺🇦
還上當的正儍雞
美國川普爸爸幾時做腫桶,pH雞仔變母雞,都無見川普雞頭

引用:
原帖由 workdboy169 於 2022-8-7 13:00 發表
收幾錢

引用:
原帖由 黑蟑螂群毆 於 2022-8-7 13:53 發表

美國川普爸爸幾時做腫桶,pH雞仔變母雞,都無見川普雞頭
北京一早知你們的底細
未動叛國賊 為等待1件更大的事
逃不掉的🍻

附件

05006D5F-8172-42C7-A824-3C40FD07EAA7.jpeg(67.59 KB)

引用:
原帖由 alee001 於 2022-8-7 13:46 發表
要制裁就應該針對民進黨同佢相關企業啦,乜嘢行業都受制根本同滅台冇分別?
有cancer對付「獨」瘤都有標靶藥啦,唔同仲用電療/化療,有殺錯冇放過?
台前立委 蔡正元 :

台灣76%不認同 自己係 中國人!

抵死!!!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]