• 瀏覽: 33,695
  • 回覆: 252
+20
中國大陸針對台灣的實戰化聯合演訓周日(7日)迎來最後一天,解放軍與台軍艦艇近距離對峙的畫面陸續曝光。台灣國防部上周六(6

菜飯桶昔日狐假虎威的滔天氣焰消失得毛影毛蹤,相信老解登岸大搖大擺閱兵式操入101大樓都唔會遇到台蛙反抗

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20220807/bkn-20220807010103223-0807_00952_001.html

做乜台灣隻艦唔開火有人入侵都唔開拖射佢隻艦假架?

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-8-7 07:22 AM 發表
做乜台灣隻艦唔開火有人入侵都唔開拖射佢隻艦假架?
果個全球人均收入76嘅第三世界發展中國家,成日話美帝戰艦入侵啦,咪又係得個講字。

有評論講,今次表面上軍演,實際上驅趕台灣向日本深水區(2000至6000公尺)埋藏4首尾國潛艇,2018年 開始水下不停有尾潛遊走,加上尾國水面航母群陣容,其實擦槍走機會比民間見到還要高。

呆蛙:我唔望天,唔望海乜都見唔到

引用:
原帖由 ken-man 於 2022-8-7 07:35 發表

果個全球人均收入76嘅第三世界發展中國家,成日話美帝戰艦入侵啦,咪又係得個講字。
但台灣比中國圍島軍演美艦都唔出嚟遊下話堅如磐石撐台灣平時就剩係識得叫台灣買d高價過期軍火台灣買完又唔趁呢個機會拎出嚟試下用唔用得話唔定反攻收服埋中國添呢

引用:
原帖由 T2. 於 2022-8-7 06:56 發表
中國大陸針對台灣的實戰化聯合演訓周日(7日)迎來最後一天,解放軍與台軍艦艇近距離對峙的畫面陸續曝光。台灣國防部上周六(6

菜飯桶昔日狐假虎威的滔天 ...
迎接啊!

引用:
原帖由 ken-man 於 2022-8-7 07:35 發表

人地都唔敢近距離軍演...

引用:

噏得呢D又係D榮肛廢柴垃圾曱甴仔天使雞!

狂奶美國人屎忽同鞋底糞無用㗎!
美國人唔會收養你地㗎!

終於知道點解美中甘多年來對持都無人敢發第一粒子彈, 依家見完西姨就甘去一去台灣就即刻出奶鑊大泡, 依家中國就係台灣門口大大聲又吊又刀兇你, 等你台灣頂唔住又傻下傻下學人打一粒子彈到時你台灣仲唔立即收皮

引用:
原帖由 T2. 於 2022-8-7 06:56 發表

菜飯桶昔日狐假虎威的滔天 ...
台灣國防部在影片表示,海軍晝夜不息地嚴密監控,站在海疆的最前線,捍衞台灣主權及守護台灣人民的安全,海軍及海巡署協力衞疆。畫面可見,台灣滿載排水量逾9,700噸、從美國採購的基隆級驅逐艦馬公號,監視解放軍054型護衞艦馬鞍山號。基隆級驅逐艦具備防空、反艦、反潛作戰能力,戰時擔任作戰艦隊旗艦。馬鞍山號只有一艘姊妹艦溫州號,後續的054A型護衞艦則大量建造。

果然如不肖子孫小英所吹,牠們已做好準備..

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-8-7 07:54 發表

但台灣比中國圍島軍演美艦都唔出嚟遊下話堅如磐石撐台灣平時就剩係識得叫台灣買d高價過期軍火台灣買完又唔趁呢個機會拎出嚟試下用唔用得話唔定反攻收服埋中國添呢
係囉, d美艇等大陸軍演完先回航, 唔知係咩一回事, 老西又話撐呆灣既。

引用:
原帖由 SOHEUNG 於 2022-8-7 08:27 發表
終於知道點解美中甘多年來對持都無人敢發第一粒子彈, 依家見完西姨就甘去一去台灣就即刻出奶鑊大泡, 依家中國就係台灣門口大大聲又吊又刀兇你, 等你台灣頂唔住又傻下傻下學人打一粒子彈到時你台灣仲唔立即收皮
國民黨軍, 大部份係諗緊點樣第一時間投降.
好多軍人只係因為強制兵役, 去當兵幾個月. 同雜牌軍差無幾.

引用:
原帖由 CallMeKSM 於 2022-8-7 08:10 發表

噏得呢D又係D榮肛廢柴垃圾曱甴仔天使雞!

狂奶美國人屎忽同鞋底糞無用㗎!
美國人唔會收養你地㗎!
其實呢班仆街曱甴, 家陣仲係香港嗎, 咪每日都好能辛苦?

引用:
原帖由 1q1q1q1q1q1q 於 2022-8-7 08:35 發表

國民黨軍, 大部份係諗緊點樣第一時間投降.
好多軍人只係因為強制兵役, 去當兵幾個月. 同雜牌軍差無幾.
以前我做百佳時有個同事自動舉手去台灣搞百佳開第一間舖,之後短時間一路順風連升幾級,。但突然回洗原來話連佢呢d外勞只要住滿唔記得將多年都要參軍, 搞到佢30幾歲人話都痴能線就返來

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]