• 瀏覽: 33,704
  • 回覆: 252
+20
點解台艦後面老美嘅航空母艦戰鬥群影都唔見嘅?

引用:
原帖由 cwm001 於 2022-8-7 10:08 發表

台灣都係接收美軍退役好耐番修軍艦,如紀德級驅逐艦同佩里級護衛艦,仲有果兩艘老爺級潛艇,唔沉都要燒香拜佛
不肖子孫買老尾呢d陳年軍艦,未受考驗仲有dd寄望,
新嘢神盾艦俾賓賓貨輪一撞就咁.....

引用:
原帖由 team123123 於 2022-8-7 10:22 發表
呆蛙炮艇當軍艦,又殘又舊又廢

12枚導彈鎖定目標,火控雷達全打開,美航母打擊群開足馬力逃離霍爾木茲海峽。

呆灣個啲艇仔都叫軍艦?要成功開炮唔沉先算嫁喎。

根據地理海圖呆灣東南及南邊海域有深溝海床,大陸導彈射向該海域,隨時在深海處損毀潛伏的美國潛艇,但美國卻床板夾春㐅唔敢出聲.

國民黨丟了大陸,民進黨好快丟埋臺灣,一對難兄難弟黨,只會敗家。

雙方軍力相差16倍,已經不計算中國擁有核武﹑高超音速導彈﹑激光武器,就算常規武器裝備都是解放軍高,蔡婆嘴炮最叻,大量購買美國軍備也無補於事,美國有生意做當然笑哈哈,也可一直利用台灣阻礙中國的強大發展。中國很想台灣接受和平統一,也不想因戰爭影響經濟與民生,但當所有和平方法用盡時,武統是唯一選擇,台灣人民自求多福了﹗

叫賽中文狂播櫈例磚老歌反擊解軍嘛....

一百年之后反攻大6!

引用:
原帖由 ken-man 於 2022-8-7 07:35 發表

果個全球人均收入76嘅第三世界發展中國家,成日話美帝戰艦入侵啦,咪又係得個講字。
邊個國家?

重點係台灣東海岸! 未來PLA的火力支援及打援部隊方向 

引用:
原帖由 T2. 於 2022-8-7 08:58 發表

台蛙平時狐假虎威寸寸貢,家陣大6軍艦將到埋岸都唔敢保衛式驅逐,難為1450網軍攪盡腦汁去狡辯
最好笑呆彎果d過氣濕鳩水陸胸打炮軍棺磚家,頻頻上鏡鳩吹自己當年如何如何參軍抗共,分析而家呆海軍事佈局,話共軍唔敢進攻呆彎,係度嚇鬼而已,真係好聽睇過笑劇😁

引用:
原帖由 ken-man 於 2022-8-7 07:35 發表

果個全球人均收入76嘅第三世界發展中國家,成日話美帝戰艦入侵啦,咪又係得個講字。
DLLM…咁你仲唔L即刻離開中國香港…死剩把口正一廢柴

省軍睇著國家軍隊演訓

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]