• 瀏覽: 41,150
  • 回覆: 155
  • 追帖: 1
+10
英媒8月5日分析,美國會眾議院議長佩洛西(Nancy Pelosi,又譯佩羅西、裴洛西或波洛西)訪台和航空母艦列根號穿越南海的路線,突顯美軍與中國軍隊

正常航線會直接飛越南海上空,其專機繞過南海及其群島
美國海軍列根號選擇以複雜的航線來穿越南海
英媒好大膽,竟然唔配合台蛙1450狡辯,毫毛保留地說出事實,收左大6幾多錢?

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/800906/佩洛西訪台灣列根號巡邏均繞過南海-英媒-突顯美國抗中國困境

引用:
原帖由 T2. 於 2022-8-7 06:41 發表
英媒8月5日分析,美國會眾議院議長佩洛西(Nancy Pelosi,又譯佩羅西、裴洛西或波洛西)訪台和航空母艦列根號穿越南海的路線,突顯美軍與中國軍隊

...
英國佬應該去問下身在英國嘅 Eddie
我老友 Eddie 話小粉紅巳經輸晒
因為美國有台灣關係法
你唔敢打專機
就知小粉紅只係得把口喎
其他不利嘅事實都一定係假

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2022-8-7 06:53 發表

因為美國有台灣關係法
你唔敢打專家就知小粉紅只係得把口喎
言論自由,隨你狡辯

英美澳同一海盜基因 五十步笑百步
英外長早前話政府政策首相外長高級官員係不准去台灣
做美狗都要自律啦

佩落西代表美國眾議院向全世界宣佈,承認南中國海是中國領海。

一邊就烏燈黑火接機 ,另一個就黑蚊蚊落機, 真係好驚比解放軍打死。

引用:

...
又話自由航行嘅?

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2022-8-7 06:53 發表

因為美國有台灣關係法
你唔敢打專家就知小粉紅只係得把口喎
這條 KFCeddie 狗舔緊鬼佬鞋底,乜都香D。

引用:

...
隻殘舊列根號, 都唔知夠唔夠油錢返尾國🤭

正常?正常來講一個政治人物去人地度防問交流,邊會半夜來架,仲要成個機場都烏燈黑火,心虛?

好明顯,台灣被交出,美其名係死士

引用:
原帖由 DEFEND 於 2022-8-7 07:49 發表

這條 KFCeddie 狗舔緊鬼佬鞋底,乜都香D。
@hfceddie 正7頭

引用:

...
南海係中國領海,老尾在怕死方面最肯面對現實..

越戰時,尾軍都不敢越過北緯17度線 !

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2022-8-7 08:06 發表
好明顯,台灣被交出,美其名係死士
咁d走咗佬去英國美國d曱甴咪隨時做貢品奉獻比中國

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]