• 瀏覽: 5,673
  • 回覆: 28
+3
引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2022-8-6 18:26 發表
如軍演程序無變,今日應是最後一日,美國又把握時機調頭自由航行鳥
接力黃海連續10日實彈射擊 渤海連續1個月執行軍事任務 | 香港01 https://www.hk01.com/sns/article/801020

引用:
原帖由 虎榮 於 2022-8-6 20:50 發表

台灣話,美國晤給武器我,我點做烏克蘭?
美國d貨就要是用高價買,點會"給"

引用:
原帖由 香港內戰火焚城 於 2022-8-6 18:21 發表
因應台海局勢緊張,美國防長奧斯汀指示美軍列根號航空母艦戰鬥群留在西太平洋海域監控事態,中國智庫「南海戰略勢態感知」周六(

台蛙島作為全球的中心,所謂得蛙島 ...
唔緊要既,返嚟咪又再迫走佢囉,迫得1次無理由迫唔到第2次啫.Anyway,假如1而再,再而3既話呢,就似俾人玩多啲囉,到底有咩有力而顯示到決心既回應,拭目以待啦

睇個距離,大約會喺8月9號,解放軍完咗之後即刻穿過台灣海峽,咁有咩用?

引用:
原帖由 GoGoCat2 於 2022-8-6 23:44 發表
睇個距離,大約會喺8月9號,解放軍完咗之後即刻穿過台灣海峽,咁有咩用?
今時今日,咁嘅留言,幾日後好容易被鞭屍!

好明顯,美航母軌跡係避飛彈啦!

引用:
原帖由 suzume 於 2022-8-6 18:41 發表
今日位置有
老美已經退出第一島鏈,見識一下乜係第二島鏈?

航母行條線俾大家睇!

台灣以東,,5000公里又得,10000公里都得,語言藝術玩鳩你

引用:
原帖由 香港內戰火焚城 於 2022-8-6 18:21 發表
因應台海局勢緊張,美國防長奧斯汀指示美軍列根號航空母艦戰鬥群留在西太平洋海域監控事態,中國智庫「南海戰略勢態感知」周六(

好似上次比漁船仔撞爆左果架, 架漁船輕傷

引用:

咁樣解放軍就有理由長期包圍台灣延長演訓,呆灣被封更長時間

路過當保護

呆灣又俾左錢美國佬加鐘,收左錢所以驅逐艦又返轉頭蒲下頭

引用:
原帖由 川村泉z 於 2022-8-6 23:19 發表

接力黃海連續10日實彈射擊 渤海連續1個月執行軍事任務 | 香港01 https://www.hk01.com/sns/article/801020
黃海對面係韓國喔。而且大陸要韓國下星期訪華。
睇落個計劃好龐大喔。
唔係想逼降南韓啊嘛?
重演當年明攻台灣,暗渡鴨綠江?

射枝導彈係美國軍艦旁邊

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]