• 瀏覽: 8,092
  • 回覆: 32
+7
2022年泰國環球小姐(Miss Universe Thailand 2022)總決賽於7月30日在曼谷暹羅天地ICONSIAM落下帷幕,現年23歲的19號選手安娜(Anna Suengam-iam)奪得本次大賽桂冠,獎品包括榮譽肩帶和王冠(Power of Resilience)、100萬銖現金、價值125萬9000銖的汽車、價值400萬銖的豪華公寓及其它。

據悉,安娜今年23歲,身高175公分,畢業於泰國農業大學。安娜曾坦言自己出生於一個並不富裕的家庭,因父母是垃圾清潔工人,所以小時候的玩具都是父母垃圾堆裡撿回來的,還自嘲自己是在「垃圾堆」長大的。她還透露之所以參加這次比賽,是因為相信「一切始於教育」,想讓更多的年輕人接受教育,從而實現自己的夢想。

所謂人人平等....英雄莫問出處.....而且知識可以改變命運....
但外表,出身,知識,財富和成就.....等......通通也不是最重要....
人最重要的是擁有,良好的品格......和一顆善良的心.........

原文網址: 2022泰國環球小姐選美冠軍出爐 「垃圾堆」長大翻身故事超勵志 | 香港01  https://www.hk01.com/sns/article/799151

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/799151/2022泰國環球小姐選美冠軍出爐-垃圾堆-長大翻身故事超勵志

好!夠袒誠

點解見親,隻隻都似~人妖~

點解香港既係旺角長大就唔可以勵志

引用:
原帖由 Barocc0122073 於 2022-8-6 17:38 發表
點解見親,隻隻都似~人妖~
我答你……泰國~~

.

好過 D 猛爆粗口的港姐..........

引用:
原帖由 lunlunka 於 2022-8-6 17:45 發表
其實有咩咁勵志?
你話佢雖然窮但發明左d咩影響世界既,ok 勵志
你話佢雖然窮但係佢對泰國有好大貢獻, ok 勵志
貧窮家庭長大既小朋友好好好好好多,香港亦一樣有。
我睇唔倒佢故事有幾勵志喎 因為佢選美贏左?

如果要講勵志 應該係講佢父母既故事 而唔係佢!
一針見血,的確睇唔到佢選美對社會運作、公共集體利益有咩貢獻,都唔知勵志啲咩?

正所謂臭雞莫問出處

我唯一在意佢係真波定假波

附件

145110_cf500bfdc893e985ac9f391ca0a225cd.jpg(60.9 KB)

垃圾堆女孩子....選美脫貧......

簡直是污泥中的玫瑰!

不過,請大會驗一驗她有冇整容先,泰國的整容技術唔係吃素的,男人都可整到變絕色美女!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-8-6 18:46 發表
不過,請大會驗一驗她有冇整容先,泰國的整容技術唔係吃素的,男人都可整到變絕色美女!
睇個樣肯定有

看見現在的美女,突然就諗起深田詠美。高橋聖子。那些,整容前係幾扒

腹肌好勁

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]