• 瀏覽: 31,958
  • 回覆: 138
  • 追帖: 1
+19
美國眾議院議長佩洛西(又譯:佩羅西、裴洛西、波洛西;Nancy Pelosi)訪台後,解放軍宣布在8月4日12點到7日12點在台灣周邊軍演。《香港01》整理軍

再秀肌肉!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時中國/800897/台海軍演-持續更新-解放軍今起連10日黃海實彈射擊

呆軍少校已跪!!!

軍心不穩啊!!

蔡蔡子:已經嚇到共軍去到黃海咁遠!

引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2022-8-6 16:33 發表
呆蛙 💔

可啟動「中朝友好條約」在「朝」山區部署大量「火箭彈」,中朝友好條約,應不是單方面的!現「中國」被「美國」八國聯軍侵略,朝應開放軍事基地給「解放軍」部署!

無計㗎喇,鬼叫佩洛西不識好歹,係都要挑戰中國底線咩,依家結果咪出咗嚟囉,你唔畀面中國,中國亦唔會再同你客氣,講完

其實向好個一方面念, 甘得重型大炮子彈射入海, 應該射中唔少稀世巨型大魚, 甘反而應該對魚業係一個大商機wo,  魚民今次發硬啦wo

引用:
原帖由 SOHEUNG 於 2022-8-6 16:39 發表
其實向好個一方面念, 甘得重型大炮子彈射入海, 應該射中唔少稀世巨型大魚, 甘反而應該對魚業係一個大商機wo,  魚民今次發硬啦wo
軍演唔定大量射擊練習,為的是出師有名,每天些一支導彈,足足玩夠一年。

射大黑魚會唔會核爆

引用:
原帖由 油站強勁的核心 於 2022-8-6 16:32 發表
台灣少校已跪!!!

軍心不穩啊!!

今年煙花特別多

引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2022-8-6 16:33 發表
中國圍台已經捍衛了我國主權架啦,剩下的事……你懂的。

解放軍要清減d舊武器,倉庫要位存放新型武器

引用:
原帖由 yuman 於 2022-8-6 17:57 發表
今年煙花特別多
獃娃會否包船去黃海拍照打卡嗎?🤔🤔🤔

後天開始,渤海也連續一個月軍演!
https://www.chinatimes.com/realt ... headl_p08&chdtv

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]