• 瀏覽: 14,107
  • 回覆: 120
  • 追帖: 2
+8
引用:
原帖由 s-chris 於 2022-8-6 10:02 發表

唔係喎,飛機仲有出入台灣喎。你睇返flight radar 24啦。船我就無一手資料啦。但應該都仲係出入自如。依家事實根本係天下太平。係媒體要爭關注先煽情報道搏受眾視線啫。台灣人仲係生活正常。無人爭先恐後要走人喎。香港走人情況安比例計可能仲嚴重啲。
沒船運都死得啦,只靠飛機運送全島物資得啖笑。。。

中國又東風飛彈又環島軍演今次台股無跌反為上升五百多點,真的令我很失望,上次台海飛彈危機股滙大股台人賣樓移民,今次若無其事真係豈有此理.

引用:
原帖由 tacticsolve 於 2022-8-6 09:48 發表

新加坡漫畫家譏諷台 ...
笑屎!文字藝術....

民進黨就以為呆灣人是豬一樣愚蠢,這些話只能騙幼兒園學生

垃圾攔截高度
由"外太空"插番落黎, 已經10馬赫, 你仲攔條L毛

引用:
原帖由 unico 於 2022-8-6 10:08 發表
中國又東風飛彈又環島軍演今次台股無跌反為上升五百多點,真的令我很失望,上次台海飛彈危機股滙大股台人賣樓移民,今次若無其事真係豈有此理.
民進黨造市。。。

依家只要是美國代理人掌政好興,在非常不利自己政治事件發生時,就會做依種做市行為,睇落去無事。

通常依種行為過一排就會跌。。。

引用:
原帖由 s-chris 於 2022-8-6 09:27 發表
但依家咁嘅形勢,即係中國一味靠嚇,共軍又唔敢真係打台灣,盞民進黨可以繼續安心執行,推動台灣本土意識。
你估學你淨係響度靠把口鳩噏咩

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2022-8-6 08:27 發表
咁台灣個雷達預警系統都幾廢,飛上外太空就判斷無威脅唔預警,如果去到台北總統府對上外太空改變方向垂直打落嚟,你有幾多分鐘應變反應?
其實都係幾廢 如果敵人特登飛去外太空 再垂直超音速打落佢到 響警報到平民避難 都唔知有無時間

引用:
原帖由 lam_km 於 2022-8-5 22:51 發表
【民眾網曹景旭綜合報導】 數枚共軍飛彈4日晚間通過台灣上空落於東岸目標區,國防部第一時間稱未經過我國領空,在日方皆露正確消息後才口改。為了辯解,民進黨官方臉書5日製作圖卡表示,中共飛彈進入大氣層,大氣層不屬於任何國家的領空, 且經預警雷達判斷該飛彈不會威脅領土,才會未加以攔截也未發布警報。不過由於疑似將「外太空」與「大氣層」搞混,稍早已自行刪文。對此媒體人黃揚明諷刺執政黨會作圖「卻缺乏常識」,難怪 ...
咁都兜得到,呆蛙又信,真係難得

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2022-8-6 08:27 發表
咁台灣個雷達預警系統都幾廢,飛上外太空就判斷無威脅唔預警,如果去到台北總統府對上外太空改變方向垂直打落嚟,你有幾多分鐘應變反應?
佢哋真係當台民係傻㗎☻

引用:
原帖由 bebe1226 於 2022-8-6 08:28 發表
台灣台獨政客高層唧知識同香港黃屍人不相伯仲
呢班人個個以為上網睇幾篇所謂啲咩博士、才子嘅文宣,識幾個學術名稱,就以為自己能知天下事😂

引用:
原帖由 lam_km 於 2022-8-5 22:51 發表
【民眾網曹景旭綜合報導】 數枚共軍飛彈4日晚間通過台灣上空落於東岸目標區,國防部第一時間稱未經過我國領空,在日方皆露正確消息後才口改。為了辯解,民進黨官方臉書5日製作圖卡表示,中共飛彈進入大氣層,大氣層不屬於任何國家的領空, 且經預警雷達判斷該飛彈不會威脅領土,才會未加以攔截也未發布警報。不過由於疑似將「外太空」與「大氣層」搞混,稍早已自行刪文。對此媒體人黃揚明諷刺執政黨會作圖「卻缺乏常識」,難怪 ...
打唔中都已經係挑釁外星人啦!

引用:
大陸導彈有中途變軌能力,呆蛙真係計到彈道?

其實現代高超音速導彈都喺射上外太空繞行半個地球,去到目標物上空垂直打落嚟,你台灣雷達系統喺咁操作當無威脅唔出預警,有雷達等於無雷達,咁樣解釋真喺會比人笑ga

民進黨的宣傳係針對佢地的支持者, 文宣乎合佢地水準就足夠啦
將來若被來自外太空的導彈擊中, 亦會否認被中國打敗, 只係不敵強大的外星人啫

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]