• 瀏覽: 14,133
  • 回覆: 120
  • 追帖: 2
+8
引用:
原帖由 lam_km 於 2022-8-5 22:51 發表
【民眾網曹景旭綜合報導】 數枚共軍飛彈4日晚間通過台灣上空落於東岸目標區,國防部第一時間稱未經過我國領空,在日方皆露正確消息後才口改。為了辯解,民進黨官方臉書5日製作圖卡表示,中共飛彈進入大氣層,大氣層不屬於任何國家的領空, 且經預警雷達判斷該飛彈不會威脅領土,才會未加以攔截也未發布警報。不過由於疑似將「外太空」與「大氣層」搞混,稍早已自行刪文。對此媒體人黃揚明諷刺執政黨會作圖「卻缺乏常識」,難怪 ...
台軍:報告長官;我們用草船借箭策略,乜都唔好理,返屋企揾張被擒住個頭,等共軍射晒啲飛彈我哋就安全啦,仲有機會反攻大陸

大家唔好咁小氣,佢可能認為
太空叫大氣層,下面叫小氣層

"呂禮詩舉例表示,2017年11月4日,葉門民兵發射一顆彈道飛彈,打到沙烏地阿拉伯的利雅德機場,沙國一共發射5顆愛國者三型飛彈,卻一顆都沒攔截到,彈道飛彈的彈頭一樣命中利雅德機場附近,愛國者飛彈僅打到推進段,反而掉下砸到民宅。"

好在唔用!唔係重醜!

引用:
原帖由 lam_km 於 2022-8-5 22:51 發表
【民眾網曹景旭綜合報導】 數枚共軍飛彈4日晚間通過台灣上空落於東岸目標區,國防部第一時間稱未經過我國領空,在日方皆露正確消息後才口改。為了辯解,民進黨官方臉書5日製作圖卡表示,中共飛彈進入大氣層,大氣層不屬於任何國家的領空, 且經預警雷達判斷該飛彈不會威脅領土,才會未加以攔截也未發布警報。不過由於疑似將「外太空」與「大氣層」搞混,稍早已自行刪文。對此媒體人黃揚明諷刺執政黨會作圖「卻缺乏常識」,難怪 ...
Day1  模擬飽和式火砲攻擊
Day2 模擬空軍襲擊
Day3 模擬搶灘登陸作戰(預估)

我同你都係生活在大氣層啦!
向上跳都係大氣層。

台灣海陸空都屬於中國

政棍最鐘意講歪理

呆灣政棍同香港班曱甴一撚樣,有顏色冇知識

找數呀

今日就飛到台灣上空,清楚看見湖光山色的美麗風景線。

台灣人思考角度與一般人與別不同...
明明係推你台灣去死....報紙佬講到捧你台灣上天

照咁嘅邏輯,咁喺外太空行塊嘢摭住台灣啲陽光,咁台灣都吹佢唔脹喎!

但依家咁嘅形勢,即係中國一味靠嚇,共軍又唔敢真係打台灣,盞民進黨可以繼續安心執行,推動台灣本土意識。

引用:
原帖由 gogoaway 於 2022-8-6 00:38 發表
菜婆欺騙呆民,抗中保台
以為靠勾結外國勢力可抵禦, 人蠢無藥醫,只有入青山,神狗經!!
最緊要入貨,傳說話老尾爛銅爛鐵可抵抗百萬雄師😁

引用:
原帖由 gogoaway 於 2022-8-6 00:38 發表
菜婆欺騙呆民,抗中保台
以為靠勾結外國勢力可抵禦, 人蠢無藥醫,只有入青山,神狗經!!
洗愚民腦, 原來先知自己都係愚民. 中國快啲收番台灣喇, 唔係遲啲得番台灣島有用.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]