• 瀏覽: 17,457
  • 回覆: 129
+17
解放軍周五(5日)繼續包圍台灣軍演,東部戰區按計劃繼續在台島北部、西南、東部海空域展開實戰化聯合演訓,持續檢驗戰區部隊聯合作戰能力。

東部戰區空軍出動戰機、轟炸機、預警機、電子偵察機等,赴台島周邊演練實戰制空作戰、支援掩護、空中打擊、偵察預警等。海軍10多艘驅逐艦及護衞艦從不同方向抵近封控,期間各艦連續組織晝夜間模擬對陸地打擊、綜合攻防、聯合反潛等實戰項目演練。

中國應該加強鎮壓台獨,軍隊可以演習登陸台灣!

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20220805/bkn-20220805195847850-0805_00952_001.html

在位求穩,  在野求亂 !

引用:
原帖由 sng850 於 2022-8-5 22:40 發表
解放軍周五(5日)繼續包圍台灣軍演,東部戰區按計劃繼續在台島北部、西南、東部海空域展開實戰化聯合演訓,持續檢驗戰區部隊聯

中國應該加強鎮壓台獨,軍隊演習登陸台灣!

新聞來源 ...
見到老美就隱形隱到無影無蹤,
只係夠膽對大陸自己口中的「同脆」演習……即係等同手淫打飛機。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2022-8-5 22:43 發表

只係夠膽對大陸自己口中的「同脆」演習……即係等同手淫打飛機。
中國是施展引君入甕後現在圍堵台灣軍演,美軍遠走千里之外!

引用:
原帖由 sng850 於 2022-8-5 22:48 發表

中國是施展引君入甕後現在圍堵台灣軍演,美軍遠走千里之外!
唔登島,圍堵黎托呀!
定係只係諗住望住台灣日日射…..東風?

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2022-8-5 22:54 發表

唔登島,圍堵黎托呀!
你好心急要呆灣死咩?

引用:
原帖由 owen11223344 於 2022-8-5 22:57 發表

你好心急要呆灣死咩?
我唔望台灣死,我望有一個有能者出黎統一河山。

點知見到一個講統一講左七十年,結果一見老美黎,
就隱形隱到無影無蹤(老美發展到第九代隱形戰機都無隱得咁埋!),
老美走左,先夠膽對口口聲聲叫人同胞的台灣黎….射….

看到海岸線,所謂中線徹底廢了!
目測離海岸線距離也就12海里上下了,甚至不到!
https://youtu.be/vPHT4vHWaVk[code][/code]

附件

49eca83dgy1h4w3wcz5cdj21hc0u0q5j.jpg(102.85 KB)

49eca83dgy1h4w3wcze0zj21hc0u0771.jpg(106.5 KB)

49eca83dgy1h4w3wd2fyjj21hc0u0q6h.jpg(129.22 KB)

49eca83dgy1h4w3wd82aqj21hc0u0n0k.jpg(124.63 KB)

49eca83dgy1h4w465rxw8j21hc0u00uw.jpg(87.47 KB)

49eca83dgy1h4w3wd21xsj21hc0u0wk3.jpg(189.88 KB)

點解唔降落埋呀?

引用:
原帖由 wuenxiao 於 2022-8-5 23:07 發表
看到海岸線,所謂中線徹底廢了!
目測離海岸線距離也就12海里上下了,甚至不到!
https://youtu.be/vPHT4vHWaVk
香港夠遙望深圳….去唔到就係去唔到。

眼神制敵 

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2022-8-5 22:43 發表

唔知依家係邊個隱咗形呢可?

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2022-8-5 22:54 發表

唔登島,圍堵黎托呀!
使乜托呀;昨日蔡英文及蘇晶昌兩隻台獨狗驚到失縱,被台灣民眾指駡!

引用:
原帖由 Batman008 於 2022-8-5 23:11 發表

昨日蔡英文及蘇晶昌就施展渾身解數 - 隱咗形!

引用:
原帖由 Batman008 於 2022-8-5 23:11 發表

90年代台海危機,尾國派兩艘航母去台灣海峽,大陸軍機軍艦過海峽中線,唔洗諗,去到台灣沿岸,睇到中央山脈,唔加唔洗諗。
而家尾國航母唔會入台灣海峽,大陸軍機軍艦過海峽中線好快變成常態,台軍只能掛免戰牌。
此消彼長,明顯到極。

鍵盤翻頁
左右