• 瀏覽: 17,492
  • 回覆: 129
+17
引用:
原帖由 CB1668_2 於 2022-8-5 22:43 發表

見到老美就隱形隱到無影無蹤,
只係夠膽對大陸自己口中的「同脆」演習……即係等同手淫打飛機。
你咪叫老美驅逐大陸船隻囉,過曬中線啦,你老細仲唔過黎幫拖,嚇走大陸啊麻

演演下,找時機,一take KO!😎😎😎

引用:
原帖由 sng850 於 2022-8-5 23:20 發表

昨日蔡英文及蘇晶昌就施展渾身解數 - 隱咗形!
人地後尾有走出黎講野咖,話有事可以慢慢講,不必要軍事行動。姐糸跪地求饒吖爺。

引用:
原帖由 paoon 於 2022-8-6 10:41 發表

唔好玩啦
一支東風可以過到神盾?
一百支飽和攻擊我就唔取講
米玩啦神盾頂到東風
你揾100隻艦裝神盾圍住可能得掛

引用:
原帖由 sng850 於 2022-8-5 23:42 發表

咁拜登都冇出現,美國民眾有冇指駡?
秒殺👍

引用:
原帖由 鮮鳳哥 於 2022-8-5 23:42 發表
大概今次事件就只令解放軍爭取到一次實習機會
沒有其他了
乜你比賽前唔練習咖?勁喎😆😆😆😆

都重未用到高超音速導彈。

引用:
原帖由 sng850 於 5-8-2022 22:40 發表
解放軍周五(5日)繼續包圍台灣軍演,東部戰區按計劃繼續在台島北部、西南、東部海空域展開實戰化聯合演訓,持續檢驗戰區部隊聯合作戰能力。

東部戰區空軍出動戰機、轟炸機、預警機、電子偵察機等,赴台島周邊演練實戰制空作戰、支援掩護、空中打擊、偵察預警等。海軍10多艘驅逐艦及護衞艦從不同方向抵近封控,期間各艦連續組織晝夜間模擬對陸地打擊、綜合攻防、聯合反潛等實戰項目演練。

點解唔係裂根號旁邊顯示實力!?

美國佬應該會竄走!?

繞台冇用
只空中觀賞

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2022-8-5 22:54 發表

唔登島,圍堵黎托呀!
定係只係諗住望住台灣日日射…..東風?
你咁講老美啲航空母艦成日過嚟又唔敢關火係咪嚟睇風景啊?

引用:
原帖由 sweetandsour 於 2022-8-6 10:55 發表

米玩啦神盾頂到東風
你揾100隻艦裝神盾圍住可能得掛
列根號戰鬥群係附近
你咪試下射一支過去睇吓點
你射一支跟住話射錯人地都唔會有藉口報復

引用:
原帖由 topwai~威威 於 2022-8-6 01:42 發表

真係唔明美國點解唔派軍艦驅趕共軍

唔係怕咗共產黨吖嘛?
美國而家都就嚟放棄烏克蘭,放棄台灣是遲早的事,無着數的事美國係唔會做的,利益永遠踩在民主上面。睇下沙地阿拉伯係唔係民主國家,沙地皇儲毒殺華盛頓記者美國都可以唔當一回事,最緊要可以售賣武器賺錢。

演習唔實戰,正如練波唔比賽,講到自己幾勁都冇用,比人恥笑

支持解放軍..........

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2022-8-5 22:54 發表

唔登島,圍堵黎托呀!
定係只係諗住望住台灣日日射…..東風?
圍島一定要登島ga?

封島圍到台灣斷水斷糧斷能源, 到時台灣民眾列隊歡迎解放軍上岸添呀