• 瀏覽: 17,479
  • 回覆: 129
+17
引用:
原帖由 sng850 於 2022-8-5 22:40 發表
解放軍周五(5日)繼續包圍台灣軍演,東部戰區按計劃繼續在台島北部、西南、東部海空域展開實戰化聯合演訓,持續檢驗戰區部隊聯合作戰能力。

東部戰區空軍出動戰機、轟炸機、預警機、電子偵察機等,赴台島周邊演練實戰制空作戰、支援掩護、空中打擊、偵察預警等。海軍10多艘驅逐艦及護衞艦從不同方向抵近封控,期間各艦連續組織晝夜間模擬對陸地打擊、綜合攻防、聯合反潛等實戰項目演練。

軍演先知d導彈準確度咁差,幾支射左去日本水域

引用:
原帖由 sng850 於 2022-8-5 23:20 發表

昨日蔡英文及蘇晶昌就施展渾身解數 - 隱咗形!
一個冇閪,一個冇尻用!

引用:
原帖由 kchaha 於 2022-8-6 05:08 發表

嗰度係台灣東北水域!

引用:
原帖由 寒冬小老闆 於 2022-8-5 22:48 發表

你唔高興呀🤭
賊心不死

引用:
原帖由 sng850 於 2022-8-5 22:40 發表
解放軍周五(5日)繼續包圍台灣軍演,東部戰區按計劃繼續在台島北部、西南、東部海空域展開實戰化聯合演訓,持續檢驗戰區部隊聯合作戰能力。

東部戰區空軍出動戰機、轟炸機、預警機、電子偵察機等,赴台島周邊演練實戰制空作戰、支援掩護、空中打擊、偵察預警等。海軍10多艘驅逐艦及護衞艦從不同方向抵近封控,期間各艦連續組織晝夜間模擬對陸地打擊、綜合攻防、聯合反潛等實戰項目演練。

乘機武統, 捉咗個賤婦啦

引用:
原帖由 ax7ax 於 2022-8-6 00:28 發表
日日圍住你,製造心理陰影都有排驚
各地有錢有技術人才都唔會想去台灣發展,台灣上空飛彈飛黎飛去邊個唔驚,長期下去台灣民生同發展都受困。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2022-8-5 22:43 發表

見到老美就隱形隱到無影無蹤,
只係夠膽對大陸自己口中的「同脆」演習……即係等同手淫打飛機。
正常啦,我地黃屎見到警察就成隻狗咁,只係夠膽欺凌香港小市民。。。

引用:
原帖由 kchaha 於 2022-8-6 05:08 發表

係吖,係吖,所以要演習多啲,常態化

希望下次呆蛙九合一選舉前, 解放軍再次包圍"演習"一下.

其實我地始終唔知中國點諗,不要太興奮的好。

如果我們不理智,吹得太「行」的話,中國很難做的,是聽黨的?聽習大大的?還是聽網民的呢?

中國人應該表現成熟,智慧,理性,任何時候都處之泰然,冷靜面對才好。

咁好玩玩幾日邊夠喉呀?起碼都要玩足一個月啦

台美關係堅如磐石是指:
美國策略定咗唔出兵助台,就必定唔會出兵。

美國會全力支持台灣自衞,會為台灣喊加油。大陸出兵時,或者會係時代廣場打燈,為台灣打氣。

台灣的有事,即係日本有事:
即係話大陸軍演封日本的話,日本都只會鵪鶉咁避戰不求戰,備戰不應戰。

演習就係真打既預演
第一日就射彈(摧毀所有防空設施)
第二日就海軍空軍(抵近攻擊)
第三日。。
第四日。。
最後先玩登陸。。

西西越嚟越愛你呀,俾晒千載難逢既機遇呀

自古以來圍城戰下,城內堅守不出至糧草耗盡以平民為食,到最後剩下管理層計劃逃亡或衝出就義者多的是。

引用:
原帖由 揸波龍爪手 於 2022-8-6 08:15 發表
咁好玩玩幾日邊夠喉呀?起碼都要玩足一個月啦
分開玩、隨時玩!