• 瀏覽: 17,759
  • 回覆: 113
+3
打到第5針可能出現抗體自我排斥

打針係為咗俾錢藥廠賺啫

打咗預防針唔係話唔會中招,只係中咗招之後,可以減輕病情個影響。

打針係預防心理中招姐 , 但係物理上依然都係會中嘅 , 而家全部都係輕症 , 所以疫苗係防疫唔到嘅。

引用:
原帖由 日行千里 於 2022-8-5 19:10 發表
已接種五針疫苗的工聯會立法會議員鄧家彪,核酸檢測結果呈初步陽性,他最近一次返回立法會綜合大樓是前日(3日)下午,曾經在8樓議員辦事處短暫逗留,一直有佩戴口罩。鄧家彪目前正居家隔離,其他工聯會立法會議員及職員今天(5日)已進行快速檢測,結果皆為陰性。
祝早日康復

重點系左幾多針咩? 也唔系唔好去咁多人多的地方咩?

而家打補針? 要打5 針?
真是打針打得多身體好?

引用:
原帖由 kkk168 於 2022-8-6 14:42 發表
而家打補針? 要打5 針?
真是打針打得多身體好?
人地一明白疫苗是甚麽
所以打到4針5針
香港未疫苗進口可能在大6打第1針
人地不是通行証谷針下打

你咁疑問
就不需勉強打
廢事虛不受補

引用:
原帖由 good103 於 2022-8-6 13:12 發表
重點系左幾多針咩? 也唔系唔好去咁多人多的地方咩?
你覺得香港人可以不去人多地方
真係有人做到?
長者行動不便才可以不出門口

引用:
原帖由 淡忘之音 於 2022-8-5 23:33 發表

我一家八口一針都冇打

成家人冇一個中過武廢喎

點解打足5針都仲可以感染...
磚家遲下會解釋:因為佢未打第6針

打科興國藥?

引用:
原帖由 茶餘面后 於 2022-8-5 08:51 PM 發表
早就說, 磚家成日9up XX免疫, 根本是謊言.
打科興都中?

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2022-8-6 17:52 發表

打科興都中?
早就說, 打針只防重症, 任何針都係, 不能免疫.
如果你聽到香港磚家說什麼 xx免疫, 純粹李呃人.
什麼抗體高, 放屁. 英女蝗、美國腫桶全部中, 中完又中.

引用:
原帖由 caihk 於 2022-8-5 20:32 發表
點解可以打到五針 ?
我都想問,今日我預約去打第四針都俾接種中心reject咗,我話鄧家彪打五針就得,點解我打第四針就唔得,但又准我預約,點知個職員話「佢叻啫!」,得,等我去信衞生署,要求解釋佢有幾叻!

引用:
原帖由 老納 於 2022-8-6 17:58 發表

我都想問,今日我預約去打第四針都俾接種中心reject咗,我話鄧家彪打五針就得,點解我打第四針就唔得,但又准我預約,點知個職員話「佢叻啫!」,得,等我去信衞生署,要求解釋佢有幾叻!
咁鬼馬😂😂

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]