• 瀏覽: 10,134
  • 回覆: 49
+4
在北京,外交部針對美國國會眾議院議長佩洛西,不顧中方強烈反對和嚴正交涉,執意竄訪中國台灣地區,宣布採取一系列反制措施。 有關措施包括取消安排中美兩軍戰區領導通話、中美國防部工作會晤,以及中美海上軍事安全磋商機制會議。 另外,暫停中美非法移民遣返合作、中美刑事司法協助合作、中美打擊跨國犯罪合作、中美禁毒合作,以及中美氣候變化商談。

偑洛西在日本繼續胡說八道

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/中方反制-包括取消中美國防會晤及暫停氣候變化商談等-100145012.html

摺埋自己當反擊,阿習其實你係咪真係一條不折不扣既毒撚黎

大陸打七傷拳冇着數

不如直接D

斷交啦,趕走埋個領事

淨係制裁一個無用架

應該制裁哂所有美國人

特別係走左去美國果班中國人

引用:
原帖由 Alcohol618 於 2022-8-5 21:50 發表
不如直接D

斷交啦,趕走埋個領事

淨係制裁一個無用架

應該制裁哂所有美國人

特別係走左去美國果班中國人
斷交家斷財路?驚到瀨哂屎啦,尤其是個班親中愛國搵油水既雙面人,你睇下阿婆未落機香港個班建制派愛國陣營有邊個夠膽伸個頭出黎支持祖國打阿婆隻機落黎

引用:
原帖由 mowind 於 2022-8-5 21:48 發表
大陸打七傷拳冇着數
現在回過頭看,大陸是早就準備好了應對招數了。
只是在輿論引導上不夠成熟,讓人民以為要動手,結果失望了。

引用:
原帖由 robin09 於 2022-8-5 22:09 發表

大陸今次輸面子,贏了底子。
今次在台省領海軍演,及導彈畫破台省長空,已造成既定事實。

👍

引用:
原帖由 robin09 於 2022-8-5 22:09 發表

一句講晒:大陸想拋人浪頭,
點知佩洛西講:阿姐嚇大嘅!
大陸又無膽郁美國,咪只有對台灣演習黎出氣囉!

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2022-8-5 22:41 發表

一句講晒:大陸想拋人浪頭,
點知佩洛西講:阿姐嚇大嘅!
大陸又無膽郁美國,咪只有對台灣演習黎出氣囉!
一句講晒, 老美對住中國圍住台灣軍演都唔敢出手..., 台灣又做左無用既condom...

引用:
原帖由 songsong17 於 2022-8-5 22:44 發表

一句講晒, 老美對住中國圍住台灣軍演都唔敢出手..., 台灣又做左無用既condom...
大陸做得啲乜嘢?

望住台灣…..就係日日射…..都係叫自慰!

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2022-8-5 22:55 發表

大陸做得啲乜嘢?

過台灣領海都叫無咩?你都幾大方

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2022-8-5 22:55 發表

大陸做得啲乜嘢?

台灣以前見到老美來都好已經好high, 人地唔射都high, 叫神交定夢遺?

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2022-8-5 22:59 發表

過台灣領海都叫無咩?你都幾大方
過自己領土…..會有乜嘢?

主題標籤 #移民
鍵盤翻頁
左右