• 瀏覽: 10,135
  • 回覆: 49
+4
引用:
原帖由 CB1668_2 於 2022-8-5 23:03 發表

過自己領土…..會有乜嘢?
台灣唔咁計

引用:
原帖由 songsong17 於 2022-8-5 23:03 發表

台灣以前見到老美來都好已經好high, 人地唔射都high, 叫神交定夢遺?
人哋老美high, 所以大陸見到老美就隱形隱到無影無蹤,
只係夠膽對大陸自己口中的「同胞」演習……即係等同手淫打飛機。

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2022-8-5 23:04 發表

台灣唔咁計
咁大陸當唔當過緊自己領土?

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2022-8-5 23:05 發表

人哋老美high, 所以大陸見到老美就隱形隱到無影無蹤,
只係夠膽對大陸自己口中的「同胞」演習……即係等同手淫打飛機。
而家中國圍住台灣軍演, 老美有影咩... 而家民兵都唔敢射住...
而且是對獨演習, 果D不是同胞...

引用:
原帖由 songsong17 於 2022-8-5 23:13 發表

而家中國圍住台灣軍演, 老美有影咩... 而家民兵都唔敢射住...
同胞唔係島上,島上全部係台獨呀?

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2022-8-5 22:55 發表

大陸做得啲乜嘢?

望住台灣…..就係日日射…..都係叫自慰!
又一個沒有國際政治知識的人。
大陸把台灣周圍進行軍事行動,還在台灣東邊海域發射導彈,那意味甚麼你還不知道?
為何香討那麼多毫無國際政治知識的人呢?
也是的,就是因為你的智慧就是只有這個程度,所以你只能是一個普通平民百姓,但習近平就能成為一個國家的領導人。

只要稍有國際政治智慧的人,都知道前三項已經是十分嚴重的制裁,要知道佩洛西由新加坡繞了一大圈,多費3至4小時才由台灣東邊進入台灣,就是由中美雙方的軍事溝通的結果。再加上大陸在台灣四周進行軍事行動,已經把以往一直在台灣問題上的默契打破了。導彈打在台灣的東邊海域,已經向美國說明,解放軍是有能力向美軍艦艇支援台灣進行打擊。
為何香討這裏那麼多網友的目光會這麼膚淺呢?

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2022-8-5 22:55 發表

大陸做得啲乜嘢?

望住台灣…..就係日日射…..都係叫自慰!
那冇錢日射夜射,影完相拍夠片就收工啦

引用:
原帖由 galileo2013 於 2022-8-5 23:28 發表

又一個沒有國際政治知識的人。
大陸把台灣周圍進行軍事行動,還在台灣東邊海域發射導彈,那意味甚麼你還不知道?
為何香討那麼多毫無國際政治知識的人呢?
也是的,就是因為你的智慧就是只有這個程度,所以你只能是一個普通平民百姓,但習近平就能成為一個國家的領導人。

只要稍有國際政治智慧的人,都知道前三項已經是十分嚴重的制裁,要知道佩洛西由新加坡繞了一大圈,多費3至4小時才 ...
大陸好有政治知識

所以大陸見到老美就隱形隱到無影無蹤(真係老美的第九十九代隱形戰機都無佢哋隱得咁埋)

人哋走左,
先夠膽對大陸自己口中的「同胞」演習……即係等同手淫打飛機。

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2022-8-5 22:59 發表

過台灣領海都叫無咩?你都幾大方
台灣人食緊雪糕游緊水,不過可能內心真係好驚驚

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2022-8-5 23:26 發表

同胞唔係島上,島上全部係台獨呀?
真係要打時, 邊個反抗邊個就係維護台獨, 你唔反抗自然係同胞啦...
台獨不嬲都唔認自己係中國一部份, 咪到危險又話自己係同胞... 咪咁L樣衰似返個人好嗎...?

中國這樣亂配藥...........好易食死人.........!!

希望北京要有計劃及理性出招...........不要亂七八糟地行動.....!!
亂了本身的陣腳...........!!

直接面對外交的失敗..........想方式解決當下的困局才對......!!

氣候根本就無得談,糜蟈一路都無做過減碳

引用:
原帖由 songsong17 於 2022-8-5 23:13 發表

今次中國的軍事行動,已經顯示台灣島是中華人民共和國的領土了,所以環繞台灣進行軍事行動,其他國家都完全沒有一個作出反對的聲明,就已經說明了連歐美都默認中國的行動了。
大破了以往一直以來的默契,就是說明統一已經不遠了。這不是我說的,而是美媒的社評。
當然我認為不會是武統,而是以窮台政策加武力威脅而達成。

引用:
原帖由 songsong17 於 2022-8-5 23:32 發表

真係要打時, 邊個反抗邊個就係維護台獨, 你唔反抗自然係同胞啦...
台獨不嬲都唔認自己係中國一部份, 咪到危險又話自己係同胞... 咪咁L樣衰似返個人好嗎...?
嘩!原來大陸導彈有眼,淨係會炸到台獨呀!

咁先進,快啲打佩洛西落黎啦!趁人哋重係亞洲!

鍵盤翻頁
左右