• 瀏覽: 3,011
  • 回覆: 15
立法會議員容海恩登報宣稱與家翁袁弓夷脫離關係,被外界指為是要讓國安處人員釋除疑慮。實際上她與丈夫袁彌昌的家人政治立場迥異,過去亦曾成為

容海恩屬建制派,她於2016年加入新民黨,其丈夫袁彌昌亦曾任該黨的政策總裁,不過現時已離任。至於袁彌昌姐姐袁彌望、妹妹袁彌明及父親袁弓夷都屬民主派支持者。
港台節目《鏗鏘集》曾訪問袁氏一家,袁弓夷亦有越洋受訪,他提到自己做的事情不會改變,亦相信容海恩做的事也不會變,「佢有佢嘅政治立場,我有我嘅,這才叫自由。所以香港點解咁好,大家可以做大家嘅野。」他預言容海恩日後定會與自己撇清關係,否則她會被人批評:「我一啲都唔會怪佢。」

銷藥員, 猿工移都係耆老之年的老坑, 銷藥員就醒扒, 第一時間拍片劃清界線, 搵食啫, 搵到食先係生存之道, 搵唔到食話撚知你搞屎搞尿.
猿工移又真係好撚ON9, 咁老年紀仲要搞乜撚嘢, 退休之年仲要著草去外國做漢奸,
猿嚟娼因父之名, 驕陽似我, 佢老豆做漢奸, 佢至今一句說話都冇批評佢老豆, 咁即係默認佢老豆的所作所為, 猿嚟娼無正職收入, 佢係[評論員]真係人唔笑狗都吠, 其實即係食恩恩的軟飯, 可以長期食軟飯的男人, 即係[硬漢子], 恩恩嗒晒糖食到[硬嘢].
恩恩做立法會議員, 每月有十皮嘢糧支, 恩恩係家庭支柱養起猿嚟娼呢件小鮮肉. 但猿嚟娼係認同佢老豆做漢奸係正確.  

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1861514/即時-港聞-容海恩與夫家政見大不同-袁弓夷早預言媳會撇清關係​

黃永在殤台節目講外界唔好批評猿嚟娼, 佢話恩恩有公職, 猿嚟娼冇公職.
[1] 猿嚟娼一直都係參與政治事務, 佢想選立法會議員, 很多傳媒機構都搵佢分析時事政局.
[2] 中國制裁配落豬西, 係制裁豬西全家人, 有殺錯冇放過.
[3] 猿工移做漢奸, 仲要打鑼打鼓搞實際行動, 猿嚟娼因父之名, 驕陽似我, 佢係以老豆為榮.
[4] 銷藥員講佢只係評論中國政府及香港政府, 口講口賠, 批評只係言論自由, 銷藥員講到明佢唔搞政治.
[5] 猿工移在外國成立[乜鳩議會], 仲叫香港人投票, 即係邊個夠薑投票就邊個犯咗國安法, 網上足印係一世都洗唔甩.  

比肩文革時紅衛兵的"爹親娘親, 不及共產黨親"

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-8-5 06:51 PM 發表
完全諗唔到一個深黃一個深藍竟然可以結婚生仔一同 相處……一係其中一個做戲……
食政治飯d人好難捉摸,普通人點會明

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-8-5 18:51 發表
完全諗唔到一個深黃一個深藍竟然可以結婚生仔一同 相處……一係其中一個做戲……
香港好多做公職的人, 為咗超筍糧支而恰埋雙眼宣誓效忠基本法.

猿嚟娼係熱衷參與香港政治事務, 佢仲想參加立法會選舉, 如果早前真係畀佢選到, 佢兩夫婦就齊齊都做立法會議員, 創造歷史.
猿工移搞咁大壇嘢, 作為兒子的猿嚟娼不發一言, 係不正常的沉默, 即係猿嚟娼係支持佢老豆做漢奸, 恩恩要睇路呀.

政府不斷叫人包容和修補撕裂,容議員就割蓆,容不下異見家人,未能君子和而不同。

引用:
原帖由 cykwok 於 2022-8-5 19:05 發表
比肩文革時紅衛兵的"爹親娘親, 不及共產黨親"
你已經追唔上時代步伐,呢啲叫西方民主式政治分裂。

兄弟父母係仇人,三唔識七係手足。

https://www.bbc.com/zhongwen/trad/world-47755495

引用:
原帖由 Joeycky 於 2022-8-5 19:27 發表
政府不斷叫人包容和修補撕裂,容議員就割蓆,容不下異見家人,未能君子和而不同。
猿工移唔係口講口賠, 佢係搞實體行動要推翻政府, 成功後猿工移帶領[乜鳩議會]的議員重返香港主政喎.

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2022-8-5 19:41 發表

猿工移唔係口講口賠, 佢係搞實體行動要推翻政府, 成功後猿工移帶領[乜鳩議會]的議員重返香港主政喎.
新抱作為家人一份子,更加要動之以情,向老爺勸降返香港自首,割蓆自保太樣衰,唔理老公感受,之後隨時可能演變離婚唔出奇。

引用:
原帖由 Joeycky 於 2022-8-5 19:53 發表

新抱作為家人一份子,更加要動之以情,向老爺勸降返香港自首,割蓆自保太樣衰,唔理老公感受,之後隨時可能演變離婚唔出奇。
禁斷介護.

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2022-8-5 18:41 發表
立法會議員容海恩登報宣稱與家翁袁弓夷脫離關係,被外界指為是要讓國安處人員釋除疑慮。實際上她與丈夫袁彌昌的家人政治立場迥異,過去亦曾成為

...
銷藥員就話為咗份狗糧啫, 猿工移自己有米,真係唔明?

袁爸爸身家豐厚,不過份遺產無預呢條反骨紅衛兵同埋D孫

引用:
原帖由 walkera2006 於 2022-8-5 20:18 發表
袁爸爸身家豐厚,不過份遺產無預呢條反骨紅衛兵同埋D孫
猿嚟娼粒聲唔出, 原來佢一早已睇到猿工移的遺囑, 就係成副身家都畀佢, 即係悶聲發大財. 猿工移73歲, 話老唔老, 依家的人都有8, 90歲都未死, 猿嚟娼有排等喎.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]