• 瀏覽: 32,088
  • 回覆: 10
+2
(法新社基輔4日電) 國際特赦組織今天指稱,烏克蘭軍隊在住宅區內的學校和醫院等地點設置基地,違反了國際法規定,也危及平民安全。對此,烏克蘭總統澤倫斯基猛烈抨擊國際特赦組織。

就在澤倫斯基(Volodymyr Zelenskyy)猛批國際特赦組織(Amnesty International)之際,基於俄羅斯及烏克蘭為了緩解全球糧食危機所達成的協議,又讓3艘共載有超過5萬8000公噸穀糧的船隻,預定在明天駛離黑海的港口。

在今天公布的一份報告中,國際特赦組織列出了在19個城鎮發生的事件,指稱烏克蘭軍隊在平民住宅區設置基地,將老百姓置於險境。澤倫斯基則在他每天晚上對烏國人民的談話中稱,這樣的調查結果等於是在指責受害者。

反了反了,美國開始反了

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/遭指戰術有違國際法-澤倫斯基砲轟國際特赦組織-085001878.html

引用:
原帖由 柒柒柒個陸 於 2022-8-5 18:41 發表
eddie對d咁L仆街先戰術有咩睇法?
我都想召喚佢

引用:
原帖由 雨點子 於 2022-8-5 18:45 發表

國際特赦組織都見到司機害死的老百姓,仲唔下台就烏克蘭的老百姓都比司機害死啦!
估唔到佢都仲有啲良心

引用:
原帖由 殘廁變態的豬豬 於 2022-8-5 18:54 發表

原來烏克蘭真係用平民設施做基地,看來之前俄羅斯攻擊商場醫院等設施說它們有烏軍部署作基地的情報是正確的。。。
即係話俄羅斯先講真話

引用:
原帖由 ctchan20f 於 2022-8-5 19:41 發表
國際特赦組織又要換領導人
制裁啦

引用:
原帖由 janjanjanus 於 2022-8-5 20:46 發表

美狗用完即棄
已經冇任何利用價值

引用:
原帖由 農場藍色腳毛 於 2022-8-5 22:31 發表
再唔投降搞到啲野貴晒
直頭攪勻晒

引用:
原帖由 雨點子 於 2022-8-6 06:49 發表

哩個H白痴一直拉黑我,
可以召喚CB仔

引用:
原帖由 ice0625 於 2022-8-6 07:59 發表
家下戰線開始東移到台海,緊係甩最無肉食或者係最難搞果條線啦,根本烏仔單野係無底洞
大陸一搞台灣,滷味即刻同烏雞割蓆

引用:
原帖由 laws168168 於 2022-8-6 13:08 發表
可能是,
烏軍在國際特赦組織樓下佈置軍事設備,然後。。。國際特赦組織被當軍事目標被炸毀。
可能咁啱炸中北約啲走狗

引用:
原帖由 9個藍色希望 於 2022-8-7 20:40 發表
司機玩完
連美國都同佢割蓆

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]