• 瀏覽: 13,931
  • 回覆: 86
+2
引用:
原帖由 男人小笨象 於 2022-8-6 14:41 發表

美國咁柒多盟友,求其派張柯打就會有十零慢個機司去填補短缺啦
都要有錢出糧先得架,

引用:
原帖由 jimsonweed 於 2022-8-6 16:04 發表

過路搭訕!如果講徒手博擊可一對二嘅,果兩個未受過訓練嘅就可以,練過博擊或武術嘅應該明白從來只會怕對方人多,但唔會怕對方大隻!
我認識幾個台灣大哥,在國民黨年代曾經當過一年兵的,
佢地話在軍營內徒手博擊要求好高,練習時經常有被打斷肋骨或手骨等等。
部份體能好的,可能被轉調到特種部隊,或是海軍陸戰隊。睇個人意願。

引用:
原帖由 onepunchman101 於 2022-8-6 16:12 發表

咁就有大大理由外聘啦,5眼有好多失業機師,亦好多有軍隊作戰經驗。
所以咪去晒烏黑爛送死囉。

引用:
原帖由 ARTHUR53 於 2022-8-11 00:51 發表

我認識幾個台灣大哥,在國民黨年代曾經當過一年兵的,
佢地話在軍營內徒手博擊要求好高,練習時經常有被打斷肋骨或手骨等等。
部份體能好的,可能被轉調到特種部隊,或是海軍陸戰隊。睇個人意願。
唔出奇!我年輕時練空手道都試過被人掃到骨裂,更有師兄弟斷肋骨或下顎骨碎裂。間館業餘都搞到出咁多意外...職業就更可想而知啦!

洗鬼五十年

最多二十年,駐台PLA就會有足夠機師

求其搵個巴士司機上去就得啦

白痴佢滷味偽命題
五十年即係要下一代人,出生率丶移民率有冇計埋?有冇問過家長意見?
肯定台灣五十年不變?

等幾年變成解放軍代替了

如果參軍, 係為咗同大陸打仗...............台灣人未必肯................

引用:
原帖由 keung135 於 2022-8-11 07:51 發表
求其搵個巴士司機上去就得啦
果個己經上左位,去左烏黑爛做總統,

引用:
原帖由 jimsonweed 於 2022-8-11 07:14 發表

唔出奇!我年輕時練空手道都試過被人掃到骨裂,更有師兄弟斷肋骨或下顎骨碎裂。間館業餘都搞到出咁多意外...職業就更可想而知啦!
當年認識一位台灣人,現在五十多歲,在東莞當廠長,
佢曾經當左八年兵,曾入過特種部隊,也曾當過教官,
不算大隻,但一對手臂全是傷痕。
聽佢講,當初入營時,好多新兵都頂唔順上吊自殺,

大陸玩無人機啦.......

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]