• 瀏覽: 13,376
  • 回覆: 86
+2
佢哋嘅阿爺級二手越戰戰機成日飛飛下會變潛艇,梗係冇人肯去揸啦

台灣戰機成日跌落地,個個渣民航機,唔敢玩戰鬥機。。。🤭

填補人手或需50年?
之前咪話準許咗一班小近視去做機師嘅,原來連小近視的台兵都冇晒嗱!定係呢,班台兵唔敢揸佢老美d舊戰機,所以個個台兵都走晒去做大近視呀!

引用:
原帖由 ARTHUR53 於 2022-8-5 18:18 發表
美國傳媒周四(4日)報道,台灣空軍機師嚴重短缺,可能需要50年時間才能培訓出足夠機師。空軍機師難以招募的原因,與出生率下

唔怪得下下戰機變沉水機。原來係咁 ...
當10歲開始培訓,50年後60歲喇喎 🤔
條數點計架?

蛙蛙童子軍...算數罷啦! 中國一句投降不殺 怕且半小時內收復台灣

意外多吧!

引用:
原帖由 ARTHUR53 於 2022-8-5 18:18 發表
美國傳媒周四(4日)報道,台灣空軍機師嚴重短缺,可能需要50年時間才能培訓出足夠機師。空軍機師難以招募的原因,與出生率下

想借d意派美軍混入台軍?

50年?係唔係要用愛做機師?

引用:
原帖由 andysan4 於 2022-8-6 10:53 發表
去台灣都好,唔好撘台灣的航空公司的機。
起碼保證到唔係台灣本土的機司先啦。

50年後係台灣行政自治區喇,軍事由中央負責,無此問題喇。😭😭😭

好似香港咩咩業開聲話請唔到人一樣
下一步就係輸入外勞

高薪聘請中國的機師,
到時有乜事,
全部去哂反攻大陸⋯⋯

全部安全降落哂係福建。

引用:

香港好多打飛機

引用:
原帖由 Puke007 於 2022-8-5 18:32 發表
50年系咩概念,一個成年人18歲結婚生仔,即三代人.
我估佢意思係,人口下跌,要生番足夠後生仔(機師)要50年時間!

人口係晤能夠一代迫出來的!要幾代!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]