• 瀏覽: 66,107
  • 回覆: 3
  • 追帖: 1
+11
引用:
原帖由 meme00 於 2022-8-5 18:34 發表

若老美話斷交,佢肯定馬上仆街,中,俄,伊,北韓,及比美佬壓制國家馬上彈出來跟中國聯線,現在美中有交往就大家比面,無咗外交,大家真刀真槍,睇吓點死
咁點解要等人講?點解個話事權要擺喺人哋度?不如直接同老美斷交

引用:
原帖由 bronze18man 於 2022-8-5 19:41 發表

即時斷交啲資金走唔切,慢慢斷啲唔斷啲晚晚散水仲有人同你接貨,噉先好
即是斷交同走資金乜關係?邊個話斷交就唔可以放美債?另外點解要慢慢走?係我就即時放晒啲美債佢,等佢冧檔,而家中國好缺錢咩?

引用:
原帖由 chenflie 於 2022-8-6 00:40 發表

唔得住。
你今日唔要美債,一次放曬,美債擊穿,無人要,美國用咩還債?
佢d債突然低價,咁你用美元還其他國家債咪即系還廢紙。人地要啊?
美國只能還黃金。
問題全球大部分黃金為左方便交易,係存放係美國華爾街!之前德國去睇下自己黃金都俾美國阻止左一次。法國去提金,要分批俾喔。

大佬,d金去左邊架。究竟仲係度幾多啊。如果你今日未提返曬d金。你就懟死佢美國。咁美國會唔會攞用你國家d金去還債?咁你d真金凍 ...
我就係話而家中國好缺錢咩?一不做二不休玉石俱焚仲好,問題係敢唔敢,好明顯係唔敢,咁就唔好亂咁吹

引用:
原帖由 chenflie 於 2022-8-6 12:05 發表

你知道咩係錢先。講國家黃金儲備啊。你手上個港幣係張紙來架。唔係點解叫港紙嗻。咁呢張紙值幾多錢。係最終睇佢可以買幾多真金! 如果話你無曬真金。咁你手上所有紙都系廢。
你咁叫玉石俱焚?
你咁叫先殺死自己家人再出去同仇人只抽。
咁無人性啊?
你知一半唔知一半,扮晒知識分子,唔好喺度擾亂視聽。同你講都嘥氣!

開戰又唔夠人哋打,斷交人哋就直接承認台灣,放美債就人民幣迅速貶值,不如講返現實唔好成日喺度吹水!不過今日鬥唔過唔代表日後鬥唔過!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]