• 瀏覽: 34,586
  • 回覆: 243
+3
多數係走地雞,商業糾紛

咁都有得反口唔比屌?仆街港女

商業糾紛

點解該少女會去酒店房間? 去溫書嗎? 

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-8-5 18:00 發表
銅鑼灣酒店非禮案內情曝光,23歲被捕男子與17歲少女本來素未謀面,昨(4日)透過交友Apps「Omi」初次認識,晚上即相約在SOGO附近一間餐廳晚膳,男

無啦啦跟人去酒店.

引用:
原帖由 莫呢拉 於 2022-8-6 12:42 發表
omi 犀利過TG呀!群G匯聚幼幼 !大媽!最on9係叫G要比訂金!
塭藉口話驚差佬放蛇,叫你買幾千蚊點數咭要影比佢,之後失聯

https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2351993/即時-港聞-援交騙案今年首5個月657宗涉款近3千萬-80歲阿伯中伏失500元

警方指出,騙徒通常透過三步,逐步誘使受害人墮入騙網:
  • (一)假扮妙齡少女尋找目標:騙徒透過社交平台、約會軟件或援交網站等假扮妙齡少女尋找目標(以男性為主),在交談過程中套取對方個人資料,以搜尋其社交圈子。騙徒聲稱提供援交或「兼職女友」服務,或假裝需要金錢協助,誘騙受害人光顧或援助。
  • (二)要求購買點數卡/禮物卡/支付虛擬資產:騙徒要求對方見面前先購買遊戲點數卡、禮物卡或以虛擬資產(如比特幣)作服務按金。當完成「課金」後,「少女」當然不會現身。騙徒亦會假扮「少女」的「經理人」,聯絡受害人,並要求「課金」。
  • (三)進一步勒索:騙徒要求受害人「課金」的同時,已掌握其個人和社交圈子的資料。如受害人拒絕跟從,騙徒會以傷害受害人及其家人為名進行勒索。受害人往往擔心自身安全,惟有跟從騙徒指示,最終蒙受巨大損失。

https://tw.gashpoint.com/games/article/7190
提防網上援交騙案陷阱
網上約會或援交騙案陷阱,騙徒多數要求受害人事先購買遊戲點數卡或比特幣作保證金。 GASH提醒在社交媒體交友時要小心,特別是對方要求作出金錢交易、購買遊戲點數卡或比特幣時,要特別留意,以免墮入援交騙案陷阱!
反詐騙提醒: 所有向您索取您購買的點數卡密碼行為都是詐騙,切勿上當受騙!

騙徒通常透過網路社群與通訊軟體置放美女照片,並主動加好友進行聊天,建立熟悉感與信任度,隨後表示有兼職援交,雙方以色情應召方式談妥價格後,並要求將點數卡的卡片序號、儲值密碼、手機號碼、任何簡訊密碼(認證碼)在聊天軟體或電話中告知騙徒,進行詐騙。 或是誆稱以購買遊戲點數方式繳交保證金,以躲避警方追查等,等到受害人不願意繼續配合時,還有可能接到疑似黑道份子的恐嚇電話,直至受害人遲遲見不著對方,通訊軟體帳號也遭對方封鎖,驚覺遭詐騙。

引用:
原帖由 s336990 於 2022-8-5 20:21 發表

十七歲,卜卜脆
樣唔夠都青春搭夠啦

條仔肯定諗:跟得去酒店仲唔係肯x
點知就係唔肯
傾唔掂數!

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2022-8-6 12:53 發表

傾唔掂數!
開頭就報到好似係送外賣,馬伕喺大堂等咁
後嚟話食完飯上酒店
依家又話交友軟件約出嚟

開始懷疑交友軟件廣告嚟

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-8-5 18:00 發表
銅鑼灣酒店非禮案內情曝光,23歲被捕男子與17歲少女本來素未謀面,昨(4日)透過交友Apps「Omi」初次認識,晚上即相約在SOGO附近一間餐廳晚膳,男

個男人想 唔比錢 食免費餐, 真係痴線!

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2022-8-6 12:56 發表

個男人想 唔比錢 食免費餐, 真係痴線!
未俾夠錢, 手又郁得太快

曱甴狼死

條女上到房時!條友要求多多!又話插C眼!又口爆!又顏射!條女采你都傻啦

引用:
原帖由 冗員七號 於 2022-8-6 13:02 發表

未俾夠錢, 手又郁得太快
17歲 低胸衫 同你 食完飯 上房一對一飲酒!  唔收你 5千起 算係咁啦⋯⋯

下次搵我,我比夠一萬⋯

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]