• 瀏覽: 20,408
  • 回覆: 132
  • 追帖: 1
+19
中國解放軍自8月4日起於台灣周邊進行軍事演習,美國派出航空母艦「列根號」(USS Ronald Reagan)在附近戒備。中國有專家稱演習「迫退」了列根號幾

滷味死要面子當解放軍將呆灣本島進行軍事封鎖後,尾國的航母卻趕緊躲開了,遠離了演習區域附近,尾國的幾艘軍艦也只能躲得遠遠的,遠離解放軍設定的靶場。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/800565/台海軍演-解放軍稱迫退航母列根號-白宮-未有撤退繼續留守監視

成日講大話呃藍人,不過佢地無腦唔知被你呃緊😛

老美話係太空衛星望實你

引用:
原帖由 聰明神氣的百合 於 2022-8-5 20:56 發表
黃犬之父美爸話
似美國滄逃出阿富汗,又系和氣走人

咀炮狗要面子做比班弱智睇,美帝你獲獲拆穿人真係好難落台

咪係囉,對手啲軍備咁先進,容乜易射錯隔離.Anyway,咀炮繼續打,no harm既

慘過抄印度 

“做假”大國

引用:
原帖由 聰明神氣的百合 於 2022-8-5 20:56 發表
我知道一群黃狗2019年跑去英國領館求收留,被英國人果斷拒絕😂

引用:
美帝日日財技搶緊全世界$,你係地球人今個月都被人搶咗10%身家以上,就算你冇資產,你份量既價值都一樣貶緊,擺到明係強迫緊全世界勞動,我先唔明D YC真係咁L蠢,把口同你下「民主」就比人雞姦仲讚主人碌9大好正,呢啲係奴才定聰明才子?

可以送一張過去

引用:
原帖由 caorenjie 於 5-8-2022 10:21 PM 發表

我知道一群黃狗2019年跑去英國領館求收留,被英國人果斷拒絕😂
===========
"拒絕"咁好聽
好似系領事叫牠們GET OUT,黃狗聽吾明無行動,
領事就叫職員用中文跟他們講清楚.
職員跟他們講"領事叫你們過主"....

好好 J 㗎!呆灣媒體話美軍唔係撒走,打臉老解㗎!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]