• 瀏覽: 21,172
  • 回覆: 132
+20
引用:
原帖由 johnlong18 於 2022-8-5 17:21 發表
中國解放軍自8月4日起於台灣周邊進行軍事演習,美國派出航空母艦「列根號」(USS Ronald Reagan)在附近戒備。中國有專家稱演習「迫退」了列根號幾

...
導彈係由內陸發射,通過大氣層。

監視既然係監視 話比大家知解放軍發左幾多導彈啦

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

大陸野會爆炸,又作假話命中目標,實情係落點亂來,所以航母要走遠啲

去到冇雷公咁遠叫留守監視?其實美國知唔知留守係點解

美畜話太陽從西邊升起,黃狗都會信

老解射導彈,老尾就梗係退避啦,老閪隻飛機都唔敢飛台海東海,兜個超大圈去菲律賓外海

今舖最柒就係呆蛙,台獨夢碎,做番隻縮頭烏龜,老尾唔會出兵介入台海戰爭,同烏克爛一樣下場,歐美會口講支持同賣武器,你死人亡台就關人9

引用:
原帖由 johnlong18 於 2022-8-5 17:21 發表
中國解放軍自8月4日起於台灣周邊進行軍事演習,美國派出航空母艦「列根號」(USS Ronald Reagan)在附近戒備。中國有專家稱演習「迫退」了列根號幾

...
我發覺老尾越來越蠢,老共叫佢留就留走就走。
講句反話就玩到佢氹氹轉。

打到嚟點會與呆蛙同在,你係自備狗糧既狗嚟咋!!

打得未?

唔走就開戰架啦...

美國國務院發言人話,美國航母不是離開,會再來南海。
北京 即宣佈 中斷軍方高層電話線,
看看美國航母 敢不敢來試試?

台灣綠媒這次 也在等 美國航母回頭!
美國航母再不回頭的話,台灣綠媒快崩潰了!!!

引用:
原帖由 聰明神氣的百合 於 2022-8-5 20:56 發表
成日講大話呃藍人,不過佢地無腦唔知被你呃緊😛
喂你又講得啱呀,老共成日講大話。
40年前話超英趕美,我都鬧佢解決咗人民啲糧食先。
30年前話發展太空,我鬧佢啲細路冇書讀呀。
20年前話要扶貧,我又鬧佢啲國民質素好差。
10年前又話要搞高科技,我鬧佢你啲地產貴到仆街。
而家又話2035高鐵去台灣,我留返俾你鬧佢 

走去對面馬路咩呀咩呀相同原理

引用:

...
正所謂退一步海闊天空, 退一千里高床軟枕

老尾一隻航母
得70架機
中國依家隨時可過百
老尾D機有hi用咩
最重要老尾D機敢射飛彈嗎?
仲有東風
射斜咗飛近航母
最多講下次準D

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]