• 瀏覽: 47,175
  • 回覆: 383
+4
引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2022-8-5 19:49 發表

犯法喎!人地犯法無事,對我地守法的人公平咩?公平咩!
人地犯唔犯法唔關你事。正如你守唔守法亦唔關人地事。

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2022-8-5 19:57 發表

咁邊個制訂[公義], 先至符合你的[公義]?
你呢啲典型眼紅人地又得攞啦

超過十萬人覆核!
【暫時未有覆檢不成功個案】
到頭嚟凡係有覆核嘅都成功批出,勞民傷財嘥時間搞場大龍鳳出嚟做乜呢

引用:
原帖由 半空濃濃的科技 於 2022-8-6 18:20 發表

政府唔告喎,點算?
有無人識區議員?叫佢地俾壓力政府,告呢班提早領取強積金既人啦!

政府唔好成日遷就班高尚香港人啦!咁對一D低下守法既中國香港人好唔公平架!

引用:
原帖由 @海東青 於 2022-8-5 19:38 發表

那些都是別人的血汗錢,取不取關你咩事?
血汗錢都要合法拎先得.

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2022-8-7 00:12 發表

有無人識區議員?叫佢地俾壓力政府,告呢班提早領取強積金既人啦!

政府唔好成日遷就班高尚香港人啦!咁對一D低下守法既中國香港人好唔公平架!
唔好成日公平。公平。 呢個世界邊有公平架。傻豬嚟嘅

剛收到了

點解支付寶得2000?唔係一次過派5000咩

請問,支付寶得2千
可唔可以等埋下一期,
10月份,草埋4千先用?

引用:
原帖由 mochu 於 2022-8-7 00:30 發表
點解支付寶得2000?唔係一次過派5000咩
八達通做唔到,政府想公平啲卦😒

附件

IMG-20220807-WA0000.jpg(67.32 KB)

政府搞咗一輪大龍鳳  最後又係原地踏步  咁當初就唔好搞咁多嘢

八達通apps冇得攞。你地係咪?

引用:
原帖由 Anunnaki 於 2022-8-5 23:23 發表

兩叉野買iphone?買部小米5G都唔夠。
消費劵總共係一皮野(10000),除左最高階別嘅Max pro 外,應該都夠買艾瘋有餘啦!

派都派得衰過人,又8月,又10月

引用:
原帖由 cosmo 於 2022-8-7 00:12 發表

血汗錢都要合法拎先得.
佢哋有邊一忽唔合法???

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]